Lapset saivat linnakkeen leikkikäyttöön

0
Vilho, 5, Aili, 3,5 ja Enna, 7, Onnela rakensivat palikoista majan kotileikkiä varten.

LOIMAA Loimaalaislapsille lahjoitettu leikkivälinekokonaisuus eli linnake sai ihastuneen vastaanoton, kun sitä kokeiltiin Kojonkulman Ahjossa. Linnakkeen palikoista syntyi pitkä temppurata, mutta kevyet palikat oli helppoa koota myös vaikka majaksi kotileikkiä varten.

Loimaan Osuuspankki on lahjoittanut linnakkeen Loimaan Kylät ry:lle. Linnake on lainattavissa kaikille Loimaan alueen kouluille ja yhdistyksille lasten käyttöön.

– Olemme todella iloisia tästä lahjoituksesta. Lähetin hakemuksen lehti-ilmoituksen perusteella, ja saimme lahjoituksena tämän pedagogisen lasten leikkiradan, jossa lapset pääsevät liikkumaan ja pitämään samalla hauskaa. Idean linnakkeesta sai eräs virttaalainen, joka ajatteli tällaiselle olevan tarvetta esimerkiksi alueen kyläkouluissa. Aivan huippua, että saimme tällaisen leikkiliikuntavälineen yhdistyksemme käyttöön, ja toivomme siitä olevan iloa koko alueen lapsille, Loimaan Kylät ry:n sihteeri Elina Riihimäki iloitsee.

– Erityisesti pienillä kyläkouluilla ei ole juuri mitään leikkivälineitä, joten toivomme kyläkoulujen lainaavan tätä ahkerasti lasten leikkejä varten. Lainaamme sitä ilmaiseksi myös lasten kanssa toimivien yhdistysten käyttöön, Loimaan Kylät ry:n puheenjohtaja Susanna Lehtimäki toteaa.

Linnake koostuu erimuotoisista, joustavista ja pehmeistä palikoista, jotka saa kätevästi koottua yhdeksi isoksi kuutioksi kuljetusta varten. Näin se on kätevä kuljettaa lasten iloksi myös muualle.

– Se mahtuu hyvin pakettiautoon kuutioksi pakattuna, ja näin se on helppoa kuljettaa, kun sitä lainaa. Toivottavasti se on paljon lainassa ja lasten ilona. Olemme vetäneet rajan siihen, että yksityisille emme sitä lainaa, Riihimäki sanoi.

Loimaan Kylät on pääasiassa loimaalaisia kyläkouluja puolustava yhdistys. Siinä on jäseniä Virttaalta, Kojonkulmalta sekä Niinijoelta.

– Laajennamme aiheitamme mielellämme myös muuhun kylien elinvoimaisuuteen. Toivottavasti saamme myös muilta alueen kyliltä ihmisiä mukaan toimintaamme ja muutenkin lisää uusia jäseniä, Lehtimäki sanoo.

Linnaketta saa pyytää lainaan Loimaan Kylät ry:ltä. Lehtimäki suosittelee ottamaan yhteyttä yhdistyksen Facebookin kautta.

OP Loimaa täytti viime vuonna 115 vuotta ja pyysi juhlavuoden kunniaksi ehdotuksia yleishyödyllisiksi lahjoitushankkeiksi.

– Valitsimme ehdotuksista kahdeksan paikallista kohdetta, joita lähdimme tukemaan. Etenkin kulttuurihankkeita oli paljon. Loimaan Kylät ry:n ehdotus lasten sisäliikuntavälineiden hankintaan oli meistä todella hyvä, sillä se kannustaa lapsia liikkumaan ympäri Loimaata ja tuottaa iloa monille perheille. Paikallinen lahjoituskampanjamme oli viime vuonna menestys, ja olemme suunnitelleet jatkavamme sitä myös tänä vuonna. Ilmoitamme yksityiskohdista ja lahjoitusten hakemisesta myöhemmin, OP Loimaan talouspäällikkö Saara Aho kertoo.