Loimaalaiset palasivat raiteille

0
Junaliikenne on poikki Turun ja Loimaan välillä sähköratavaurion vuoksi. Kuva: LL Arkisto

LOIMAAN rautatieasemaa käytti viime vuonna matkansa lähtö- tai päätepisteenä 90 000 junamatkustajaa.

– Loimaalla on siis kasvua matkustajamäärissä viime vuoden osalta, Merja Tuunanen VR:n viestintäyksiköstä toteaa.

Kasvuvaraa on ollutkin, sillä vielä vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä Loimaan aseman matkamäärät ylittivät 100 000 vuosittain. Vuonna 2015 ne sukelsivat kuitenkin jo 77 500:aan.

Vuoden 2016 suuren lippu-uudistuksen jälkeen tilanne kääntyi, ja VR:n matkustajamäärät lähtivät uuteen nousuun useimmilla rataosuuksilla. Tämä on ollut havaittavissa myös Loimaan asemalla. Vuosina 2016–2018 junamatkojen määrät kasvoivat hitaasti mutta varmasti, ja viime vuonna tilastoihin kirjattiin jo hiukan reippaampi harppaus: noin 7 000 matkaa.

VR:n tiedotus muistuttaa myös, että aikataulukauden vaihtumisen myötä Turun–Toijalan radalle saatiin uusia junatyyppejä (LL 4.1.).

Joulukuun puolivälistä alkaen Loimaan rautatieasemalta on päässyt Pendolinon kyytiin Turun suuntaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 19.15. Tampereen suuntaan Pendolino puskee Loimaalta sunnuntaisin kello 9.44 ja 15.44.

Vaikka Italiassa kehitetty Pendolino tunnetaan suurten nopeuksien junana, Turun–Toijalan radalla kalustomuutoksella ei ole vaikutusta matka-aikaan. Tätä seikkaa kompensoinee se, että Pendolino-junassa on mukana ravintolavaunu.