Loimaan Talviuimareille mitalisadetta MM-kisoista Sloveniasta

0
Tuomas Lumme, Harri Lumme, Nea Salmela, Jessi Isomaa, Marko Isomaa, Jesper Isomaa, Jade Isomaa ja Eeva Tuohimaa. Kuva: Piritta Isomaa.

LOIMAAN Talviuimarit saivat yhteensä 18 mitalia viime viikolla järjestetyissä talviuinnin maailmanmestaruuskisoissa Bledissä, Sloveniassa.
Loimaan Talviuimareista maailmanmestaruuteen uivat Nea Salmela ja Jessi Isomaa. Isomaa kilpaili alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa, ja hän saavutti kultamitalit 25 metrin, 50 metrin ja 100 metrin vapaauinneista sekä 25 metrin perhosuinnista. Lisäksi Isomaa ui hopealle 50 metrin rintauinnissa.
Nea Salmela kilpaili alle 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Hän voitti kultamitalit 25 metrin perhosuinnista, 25 ja 50 metrin vapaauinneista sekä 25 ja 50 metrin rintauinneista.
Kisojen nuorin osallistuja, 11-vuotias Jade Isomaa ui hopeamitalit 25 metrin rintauinnista sekä 25 metrin ja 50 metrin vapaauinneista.

Alle 20-vuotiaiden miesten sarjassa Jesper Isomaa saavutti pronssia 25 metrin rintauinnissa ja hopeaa 25 metrin vapaauinnissa.
Tuomas Lumme, joka kilpaili alle 15-vuotiaiden poikien sarjassa, ui hopeaa 25 metrin vapaauinnissa.
Naisten 40–44-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Reeta Kaitosaari ui kolmanneksi 50 metrin rintauinnissa. Marko Isomaa puolestaan saavutti pronssia 25 metrin vapaauinnissa sarjassa miehet 40–44-vuotiaat.
Loimaan Talviuimareista oli kisoissa mukana myös Harri Lumme, jonka paras sijoitus 45–49-vuotiaiden miesten sarjassa oli kuudes sija 25 metrin rintauinnissa.

Loimaan Talviuimarit oli koko kisojen mitalitilastossa kuudennella sijalla. Talviuimareiden saavuttamista 18 MM-mitalista 16 matkasi Alastarolle.
Valmentaja, joukkueenjohtaja ja uimari Marko Isomaa osasi odottaa MM-kisoista mitaleita junioreiden sarjoista, mutta ei näin montaa.
– Tiesin, että olemme mitalinsyrjässä kiinni. Olimme satsanneet kisoihin kaksi vuotta, ja ikäsarjat olivat olleet tiedossamme pitkään, hän summaa ja huomauttaa, että seuralla oli jo entuudestaan riveissä SM-mestareita.
Loimaan Talviuimarit harjoittelevat pääsääntöisesti Hirvikoskella Vesihovissa ja toisinaan Oripäässä Myllylähteellä. Isomaan toiveena on, että seura pääsisi jatkossa harjoittelemaan entistä enemmän luonnonvesille.