Perheneuvolasta lähdössä työntekijöitä

0

LOIMAA Loimaan Lehden saamien tietojen mukaan Loimaan perheneuvolasta on irtisanoutumassa useampi henkilö. Perheneuvolassa on työskennellyt kaksi psykologia, perheneuvoja sekä perhe- ja paripsykoterapeutti. Täyttölupaa on haettu kahteen tehtävään.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen sanoo, että perheneuvola pystyy tarjoamaan tarvittavat palvelut tällä hetkellä ja kun tilanne muuttuu, muutokseen vastataan tarvittavin toimin.

Sote-johtaja ei voi kommentoida irtisanoutumisiin johtaneita syitä. Perheneuvolan työntekijät eivät kuitenkaan ole jättäneet työnantajalle työsuojeluilmoitusta. Loimaan Lehti tarjosi perheneuvolan henkilökunnalle mahdollisuuden kertoa tilanteesta, mutta he eivät halunneet kommentoida asiaa.

Perheneuvolan toimintaan on joka tapauksessa tulossa muutoksia, sillä kaupunki on suunnitellut perustavansa maakunnallisten sote-palveluiden edellyttämän perhepalvelukeskuksen tänä vuonna.

Alkuperäisen talousarvion mukaan keskuksen piti aloittaa toiminta loppuvuonna, mutta perheneuvolassa tapahtuvat muutokset vauhdittavat suunnitelmia.

– Nopeutamme nyt perhepalvelukeskusmalliin siirtymistä. Se mahdollistaa resurssien uudelleen järjestelyn, Timo Hokkanen kertoo.