Jenny Knuutila, Leea-Maria Puisto ja Sari Koljonen ovat yrittäjinä Hyvinvointkeskus Deja-vussa.

LOIMAA – Miten sinä voit, ihan oikeasti, on kysymys, joka Jenny Knuutilan, Leea-Maria Puiston ja Sari Koljosen mielestä jokaisen tulisi välillä kysyä itseltään. Jos vastaus on, että ei niin kovin hyvin tai haluaisi huolehtia voinnistaan paremmin, voi lähteä kokeilemaan itselleen sopivia hyvinvointipalveluja. Myös niin sanotuissa vaihtoehtohoidoissa on valinnanvaraa.
Naiskolmikko löytyy Hyvinvointikeskus Deja-vun katon alta Heimolinnankadulta. Heidän osaamisaluettaan ovat erilaiset henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin tähtäävät lukuisat vaihtoehdot, joista voi etsiä itselleen sopivia.
Jenny Knuutila on erikoistunut energiahoitoihin, enkelihoitoihin ja eteerisiin öljyihin ja opiskelee lisäksi klassista hierontaa. Hänellä oli hoitola jo aiemmin Nahkalinnassa, kunnes syntyi ajatus hankkia liiketilaa laajennettavaksi myös muihin hyvinvointipalveluihin. Syntyi keskus, jonka toiminta-ajatusta voidaan edelleen kehittää. Avajaisia vietettiin viime viikolla.
– Suuremmat tilat tarjoavat aiempaa paremmat puitteet vetämilleni ryhmille, Knuutila iloitsee. Palvelutarjonnassa on hänen mukaansa kyse ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä.
Leea-Maria Puisto tarjoaa puolestaan klassista hierontaa. Lisäksi hän opiskelee työn ohessa kalevalaista jäsenkorjausta.
– Hieronnassa olen erikoistunut varsinkin nivelten liikkuvuuden edistämiseen, Puisto sanoo. Hänen mukaansa hierojalle kannattaa hakeutua silloin, kun huomaa olevansa lääkekaapilla lihasjännityksen aiheuttamien kipujensa kanssa.
– Tai tietysti mielellään jo ennen, jotta tilanne ei ehtisi niin pahaksi, Puisto toteaa. Hän aikoo kokeilla hieronnan tarjontaa myös non-stop -periaatteella, ilman ajanvarausta.
Sari Koljonen toimii vyöhyketerapeuttina ja on lisäksi perehtynyt intialaiseen päänhierontaan. Vyöhyketerapiassa pyritään kehossa olevien vastepisteiden avulla auttamaan kehoa parantamaan itse itseään.
– Olen sanonut, että vyöhyketerapia on koko kehoon kohdistuva hoitomuoto, joka on kuin hieronnan ja akupunktion yhdistelmä, mutta ilman neuloja, Koljonen selvittää.
Deja-vussa kokoontuu lisäksi maanantaisin Mervi Evelän vetämä painonhallintaryhmä. Hyvinvointikeskus on avoinna tiistaista lauantaihin tai sopimuksen mukaan.
– Tähän on helppo poiketa käymään ihan muutenkin vain. Tutustumaan paikkaan ja viivähtämään hetki kiireettä, Jenny Knuutila kannustaa.