Ankat avitti Hurrikaanin runkosarjan voittoon

0
Kuvituskuva Hurrikaanin ja Valepan aiemmin pelaamasta ottelusta. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Hurrikaani – Vammalan Lentopallo 1–3 (19–25, 25–22, 25–27, 20–25)

LENTOPALLO Perjantai-ilta tarjoisi kauden ennätysyleisölle, yli 1100 katsojalle kotimaista huippulentopalloa. Hurrikaani-Loimaa isännöi kärkikamppailussa Vammalan Lentopalloa ottelussa, jossa panoksena oli kotijoukkueen runkosarjan voitto. Vaikka ottelussa Valepa oli lopulta parempi 3–1, päivää myöhemmin Hurrikaani varmisti Vantaa Ducksin avustuksella runkosarjan voiton.

Valmentaja Jussi Heino marssitti avauskentälliseen kolme yleispelaajaa: Sakari Mäkisen, Eemeli Koukin ja Tapio Toiviaisen.

Hakkurin paikalle Heino asetteli Toiviaisen, jolle pelipaikka oli jollakin tavalla tuttu. Toiviaisen pelirooliin ei Hurrikaanin kotitappiota voi panna, päinvastoin. Toiviainen paukutti pisteitä hyvin – huomioon ottaen kivikovan vastustajan ja fyysisen torjunnan.

Ero Valepaan syntyi erien kriittisten hetkien suorittamisessa ja jatkopallopelaamisessa.

– Aika tasainen peli tänään. Pieniin asioihin hävittiin. Myös muutama rotaatio aiheutti meille hankaluuksia hyökätessä, summasi 16 pistettä tehnyt Eemeli Kouki.

Vierasjoukkueen pelin taso ei laskenut missään vaiheessa, vaan Valepan kone ryskäsi eteenpäin Mikko Eskon johtaessa sastamalaisten hyökkäyspeliä. Kun Esko 41-vuotiaana on yhä maanosan parhaimpia passareita, miehen neljännen erän loukkaantuminen olisi saattanut kääntää koko ottelun Hurrikaanille. Tapahtui kuitenkin päinvastainen reaktio. Hurrikaanin peli puuroutui 11–12-tilanteessa, jossa Eskon tilalle vaihdettiin kakkospassari Arttu Lehtimäki.

Heino myönsi, että oman joukkueen pelaaminen sekosi passarivaihdon myötä.

– Roikuttiin mukana pelissä, mutta Eskon loukkaantumiset jälkeen meille sattui paljon virheitä. Tuli helppoja syöttövirheitä, muutama vastaanottovirhe ja hölmöjä hyökkäysratkaisuja, mies puhisi.

Myös Heino oletti, että viimeistään Eskon loukkaantuminen avaisi isännille paikan napata neljännen erän voiton, ja runkosarjan varmistavan yhden sarjapisteen.

Lehtimäki ei yrittänytkään jatkaa Eskon tyylistä passipeliä, vaan Valepan hyökkäyspeli yksinkertaistui, ja erityisesti Mikko Oivanen sai loppuerän aikana paljon passia. Kun ex- maajoukkuehakkuri onnistui suurimmassa osassa tilanteista, sekä Hurrikaanin omien virheiden avittamana, lipsahti neljäs erä ja koko ottelu vieraille.

– Yllättävän vähän näytti vaikuttavan Ropposen (Antti) puuttuminen Hurrikaanin kokoonpanosta. Hiukan ennakoitiin, että kaverin pelaaminen muuttuu, kun Ropponen on poissa. Hyvin Toiviainen kuitenkin paikkasi, Janne Kangaskokko kiitteli tuuraaja-Toiviaista.

Lauantaina varmistui lopulta Hurrikaanin liigahistorian neljäs runkosarjan voitto. Siihen tarvittiin Vantaa Ducksin apuja, kun se kotipelissään voitti sarjakakkosen Savo Volleyn erin 3–2.

Runkosarjan voitto takaa Hurrikaanille sen, että se pääsee jokaisessa pudotuspelivaiheessa aloittamaan kotona. Muuta hyötyä voitosta ei ole.

Pudotuspelit alkavat ensi viikolla, ja luultavammin Hurrikaanin puolivälierävastus on Karelian Hurmos tai Lentopalloseura Etta.

Valtteri Arra