Kaupungin ohjeistus koskee muun muassa Kartanomäessä sijaitsevaa Kartanonpuistoa. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

LOIMAA

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Loimaan kaupunki kehottaa välttämään vierailuja sen kaikissa palveluasumisyksiköissä. Kehotuksella pyritään varmistamaan asukkaiden turvallisuus.

– Yksiköissä asuvat ovat iäkkäitä ja näin ollen herkkiä infektioille. Sen vuoksi on erittäin tärkeää toimia yhdessä välttääksemme koronaviruksen (Covid-19) leviämisen. Jos olet tulossa tapaamaan läheistäsi, kannustamme sinua soittamaan hänelle vierailun sijaan. Jos hänellä ei ole omaa puhelinta, voit soittaa palveluyksikkömme numeroon, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Vierailuja tulee välttää erityisesti, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita tai jos hän on palannut epidemia-alueelta.

Kaupunki kehottaa välttämään myös vierailuja kotihoidon asiakkaiden luona. Kaupungin sote-johtaja Timo Hokkanen kertoo, että kotihoitajat vierailevat luonnollisesti kotihoidon asukkaiden luona.

Kaupungin ohjeistus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukseen, joka koskee valtakunnallisesti sosiaali- ja terveysalan toimijoita koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä.

Sote-johtaja Timo Hokkanen sanoo, että kaupungilla on asumispalveluyksiköitä Loimaalla Kartanonpuisto ja Alastarolla Ilolakodit.

Hokkanen kertoi torstaina aamupäivästä, ettei Loimaalla ole todettu toistaiseksi yhtään koronavirustartuntaa.

HOIVAYHTIÖ Attendo tiedotti aiemmin keskiviikkona konsernitason ohjeistuksesta, joka koskee vierailuja Attendon ikäihmisten hoivakodeissa. Attendo kehottaa välttämään kaikkia vierailuja ikäihmisten hoivakoteihinsa.

Ohjeistus koskee myös Loimaan yksiköitä. Attendolla on Loimaalla Mariian Kartanon ja Mariianpuiston hoivakodit ikäihmisille. Mariian Kartano sijaitsee Kartanomäessä, Mariianpuisto puolestaan Hirvikoskella.

– Koronaviruksen riskit ikäihmisille ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita juuri ikääntyneille. Korkein riski on yli 80-vuotiailla. Tästä syystä Attendo näkee, että vierailuiden välttäminen on edellytys asukkaiden suojaamiseksi, perustellaan Attendon tiedotteessa.