Koronavirus koettelee Hurrikaani-Loimaan taloutta kovalla kädellä

0
Peter Vuorinen ja Tapio Toiviainen pitivät tällä kaudella parketin puhtaana, mutta nyt koroonavirus rokottaa loimaalaisseuran taloutta.

LENTOPALLO Myöhään perjantai-iltana Lentopalloliiton hallitus teki odotetun päätöksen. Se päätti lopettaa miesten Mestaruusliigan sarjakauden ilman pudotuspelejä. Muu lentopallotoiminta on jo torstaista saakka ollut tauolla – koskien myös juniorien otteluja.

Kauden päättyminen ennenaikaisesti tuo myös Hurrikaanille suuria haasteita. Kun pudotuspelien tuotto jää saamatta, puhutaan isosta lovesta seuran talouteen.

– Eikä se pelkästään rajoitu Hurrikaaniin vaan koskee myös Jankkoa. Jankko jää ilman kioskituottoja, joten olemme kyllä melkoisen haasteen edessä nyt ja lähitulevaisuudessa, Hurrikaanin puheenjohtaja Harri Syväsalmi myöntää.

Yksinkertaistettuna Hurrikaani jää ilman pudotuspelituottoja, mutta silti maaliskuun ja huhtikuun ajan juoksee tietyt kulut, kuten pelaajien palkat ja vuokrat.

– Me teemme nyt kaikkemme, että tästä selviämme. On selvää, että kulurakennetta tarkastellaan kovalla kädellä. Meidän on haettava säästöjä joka puolelta, puheenjohtaja täsmentää.

Kotimaisessa urheilubisneksessä ei ylimääräistä rahaa juurikaan ole. Se minkä seura tienaa myös kuluu helposti. Niinpä koronaviruksen aiheuttama sarjakauden ennenaikainen päättyminen on kova isku.

– Vaikutukset eivät rajoitu pelkästään ensi kauteen, vaan ne näkyvät kausia eteenpäin. Se on selvää, ettei menneen kauden tapaista pelaajabudjettia voida millään rakentaa. Se on yksinkertaisesti mahdotonta, Syväsalmi synkistelee.

Ammattiurheilu kärvistelee nyt kaiken muun tapaan talousongelmissa. Se näkyy Loimaallakin tulevan kevään ja kesän aikana. Vaikutukset ovat pitkäkestoiset, eikä niitä korjata hetkessä. Varsinkaan urheilussa, jossa menestymiseen vaikuttavat myös sattuma ja onni. Asiat, joita ei voi ennustaa, eikä niihin juurikaan pysty vaikuttamaan etukäteen.

Urheilussa saattaa silti piillä myös mahdollisuus, sillä urheilugenressä sydän ja yhteisöllisyys ajavat toimintaa eteenpäin.

– Me tarvitsemme myös faneilta, yhteistyökumppaneilta ja Loimaan kaupungilta ymmärrystä tässä tilanteessa, Syväsalmi myöntää.

Ja fanit ovat jo näyttäneet halunsa auttaa seuraa. Fanit, jotka ehtivät jo ostaa pudotuspelikausikortin, suostuivat, että rahojen palauttamisen sijaan kausikortit jäävät voimaan ensi kaudelle. Tästä asenteesta on hyvä ammentaa jatkossa uskoa tulevaan.

Valtteri Arra