Koronavirus peruu tapahtumia ja palveluita – tälle sivulle kootaan tietoa muutoksista

0
Koronavirus keskeytti koripallokauden. Bisons on nyt tauolla.

LOIMAAN SEUTU

Krekilän Myllyn Kesäteatterissa joudutaan siirtämään tämän kesän näytelmä ”Miehen kylkiluu” kesälle 2022. Kirjoituskilpailun voittajan käsikirjoitus näytellään kesällä 2021.

Loimaan kaupungin teknisen ja ympäristöpalvelujen asiakaspalvelupiste Alastarolla on suljettu toistaiseksi. Asiointi tapahtuu ensisijaisesti verkossa, sähköpostitse ja puhelimessa. Jos asiointi verkon tai puhelimen kautta ei onnistu, kaupunki ohjeistaa sopimaan tapaamisesta.

Ypäjän kunnassa Palvelukeskuksen ruokala suljetaan ulkopuolisilta ruokailijoilta 23.3. alkaen. Ikääntyneet voivat tilata kotiin kuljetettavan aterian. Aterioiden tilaukset: palvelukeskuksen keittiö p. 044 4352011.

Loimaalla Kartanonmäen palvelukeskuksen ruokasali on suljettu toistaiseksi. Sulku koskee kaikkia muita paitsi talon asukkaita.

Vierailut Tyksin sairaaloissa on kielletty toistaiseksi valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä sallitaan kuitenkin vierailut oireettomilta henkilöiltä, kun kyseessä ovat kriittisesti sairaiden ja lasten läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä synnyttäjän puoliso tai tukihenkilö. Vierailun sopivuus pyydetään varmistamaan etukäteen kyseiseltä osastolta.

Loimaalla yli 70-vuotiaiden kauppa-asiointi ja ateriapalvelu: Apua tarvitsevat 70 vuotta täyttäneet henkilöt voivat ottaa keskitetysti yhteyttä Loimaan kaupungin sosionomi Sanna Ylösmäkeen arkisin virka-aikana puhelinnumeroon 02 761 2525. Palvelua tarvitseville voidaan järjestää asiointipalvelua, apteekkipalvelua ja ateriapalvelua yksiköllisen tarpeen mukaan.

Loimaan kaupungin sosiaalipalvelut on aloittanut laajennetun puhelinneuvonnan koronaviruksen vaikutuksiin liittyen. Toimeentuloon sekä sosiaali- ja vammaispalveluun liittyvissa kysymyksissä yhteystiedot ovat: toimeentulotuki ma-pe klo 9-15 puh. 02 761 2546, toimeentulotuki ja perhesosiaalityö ma-pe klo 9-15 puh. 02 761 2547 ja vammaispalvelut ma-pe klo 9-12 puh. 02 761 2548.

Poliisin päivystys: Lounais-Suomen poliisi suosittelee, että kansalaiset käyttäisivät poliisin palvelupäivystyksessä asioimisen sijaan sähköisiä palveluita sekä asiointia puhelimitse. Suositus koskee myös Loimaan poliisiaseman päivystystä.

Ypäjän kunnassa yli kymmenen hengen kokoustilavaraukset kunnan tiloihin on peruttu, kirjasto on suljettu, työpaja on suljettu, nuorisotila Haavi on suljettu, kerhot on peruttu ja mahdollisuuksien mukaan kunnan henkilöstö on siirtynyt etätyöskentelyyn.

Oripään kunnanviraston ja sosiaalitoimen ovet ovat lukossa, mutta virasto ja sosiaalitoimi toimivat normaalisti. Kunta ohjeistaa ottamaan yhteyttä ensin kunnanvaihteeseen tai suoraan tavoittelemaan henkilöön puhelimitse tai sähköpostilla ennen kunnanvirastoon tuloa.

Oripään Palvelutalon ovet on suljettu, ja ulkopuolisten vierailut on toistaiseksi kielletty. Kunnasta pyydetään omaisia ottamaan yhteyttä puhelimitse Palvelutaloon ja sopimaan mahdollisista käynneistä. Henkilökunta ohjaa ja opastaa omaisia sekä ottaa yhteyttä omaisiin päin.

Oripäässä vanhusten päivätoiminta on toistaiseksi suljettu.

Oripään kotihoidossa niille henkilöille, jotka ovat ruokailleet Palvelutalossa, on järjestetty ruokailu eri tiloissa. Tila sijaitsee Palvelutalon alakerrassa, niin sanotussa kerhotilassa, johon on oma sisäänkäynti.

Oripään kuntouttava työtoiminta ja työkeskus ovat suljettu.

Oripään kunnassa on avattu myös yli 70-vuotiaille suunnattu Huoliluuri, jos esimerkiksi ruokapalvelu tai muu arkinen asia askarruttaa. Huolipuhelin on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-12. Numero on 044 7625 311.

Loimaan poliisiaseman osalta lupapalvelut ovat torstaista alkaen suljettuina 13.4. saakka. Poliisista suositellaan asiakkaille ensisijaisesti asiointia verkossa. Jos käynti poliisin lupapalvelupisteessä on välttämätöntä, poliisi pyytää varaamaan ajan käynnille.

Yhteinen Sävel -teatteriesitys on peruttu. Esitettäväksi ilmoitetut esitykset perutaan sunnuntailta 29.3. klo 15. Korvaavat esitysajat ovat 12.9. klo 16 ja 13.9. klo 14 ja klo 18.

Loimaan Veden toimisto on suljettu toistaiseksi. Maa- ja metsätalousministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat antaneet vesihuoltolaitoksille suositukset vesihuoltopalveluiden turvaamiseksi. Yhtenä toimenpiteenä riittävän henkilöstön varmistamiseksi laitosten ei tule ottaa vastaan vieraita ja asiakkaita.
Näin ollen Loimaan Veden toimistolle ei toistaiseksi oteta vastaan ulkopuolisia henkilöitä. Tällä hetkellä resurssit priorisoidaan kriittisimpiin tehtäviin. Yhteydenotot tulee hoitaa puhelimitse tai sähköpostitse.

Loimaan kaupunginvaltuuston kokous maanantailta 23.3. on peruttu. Kokouksessa oli tarkoitus päättää muun muassa kolmen koulun lakkauttamisesta. Valtuuston kokous toteutetaan 27.4., jos yhteiskunnallinen tilanne sen salli.

Oripäässä kunnan liikuntahalli, kuntosali ja nuokkari ovat suljettu 13. huhtikuuta saakka.

Oripään kirjasto on suljettu 26.4. saakka (osittain kirjaston muuton takia).

Loimaan kaupungin liikuntapaikat suljetaan toistaiseksi. Sulku koskee liikuntahalleja, uimahallia ja kuntosaleja. Lisäksi liikuntatoimen ohjatut ryhmät ja muu kokoontumista edellyttävä toiminta perutaan toistaiseksi.

Loimaan työväenopiston käynnissä olevat kurssit keskeytetään toistaiseksi. Myös Musiikkiopiston opetus keskeytetään toistaiseksi.

Loimaan kirjastot suljetaan. Kirjastopalveluiden tapahtumat ja yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi.

Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumat ja yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi. Taidetalo suljetaan.

Loimaan kaupungin nuorisotilat pidetään kiinni, ja kokoontumista edellyttävä toiminta perutaan toistaiseksi.

Lentopalloliiton hallitus päätti lopettaa kaiken aikuisten sarjatoiminnan kaudelta 2019-2020. Hurrikaani-Loimaa ei siis pelaa enää tällä kaudella.

Bisons tauolle. Suomen Koripalloliitto on pysäyttänyt kaikki koripallosarjat koronaviruksen takia.

Loimaan teatterin kevätkauteen suunniteltu kotimainen kantaesitysmusikaali Vaietut muistot siirtyy koronavirustilanteen vuoksi syksyyn. Musikaalin uusi ensi-ilta on perjantaina 18.9., ja esitykset jatkuvat syyskuun loppuun. Kevätkauteen aiottujen esitysten siirtyminen vaikeuttaa Loimaan seudun teatteriyhdistys ry:n taloustilannetta huomattavasti. Yhdistys joutuu lomauttamaan ainoan työntekijänsä ainakin kahdeksi kuukaudeksi. Kertunmäen kesäteatterin ensi-iltaa valmistellaan toistaiseksi suunnitellusti.

Hevosopiston kuntosali Ypäjällä on toistaiseksi suljettu.

Loimaan seurakunnan Jumalanpalvelukset Kanta- Loimaalla ja Alastarolla toimitetaan sanapalveluksina, kirkkokahveja ei ole.

Seurakunta peruu kokonaan:
Ruuanjaot K-L:n srk-talolla ja Alastaron srk-talolla.
Ikonimaalarit eivät toistaiseksi kokoonnu.
Lisäksi: Kreikan leirin konfirmaatio siirtyy lauantaille 23.5.
Onnittelukäynnit hoidetaan puhelimitse.
65- ja 80-vuotiaiden syntymäpäiväjuhlat on tältä keväältä peruttu.

Loimaan Lehti kerää ja päivittää tälle sivulle tietoja tapahtumista ja palveluista, jotka siirtyvät, perutaan tai muuttuvat koronaviruksen vuoksi. Kerro muuttuvista tilanteista sähköpostiosoitteeseen toimitus@loimaanlehti.fi