Lentopallon Mestaruusliigassa ei jaeta SM-mitaleja tällä kaudella

0
Lentopalloliitto päätti miesten Mestaruusliigakauden päättymisestä viime viikolla. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

LENTOPALLO

Lentopalloliiton hallitus päätti keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa, että lentopallon naisten ja miesten Mestaruusliigassa ei jaeta tällä kaudella SM-mitaleja.

Osallistumisoikeudet ensi kauden miesten ja naisten Euroopan cupeihin jaetaan Mestaruusliigan runkosarjan ja Suomen Cupin perusteella. Cupin voittajat saavat perinteiseen tapaan paikan CEV Cupiin.

Miesten Mestarien liigaan pääsee Hurrikaani-Loimaa ja naisten Mestarien liigaan Pölkky Kuusamo, jolla on paikka suoraan lohkovaiheeseen. Miesten CEV Cupiin pääsee Valepa ja naisten CEV Cupiin Liigaploki ja LP Kangasala. Miesten Challenge Cupiin on paikka Savo Volleylla ja Akaa-Volleylla sekä naisten Challenge Cupiin LP-Vampulalla ja LP Viestillä.

HALLITUS päätti myös, että kaudella 2019–2020, silloin kun karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta.

Joissakin tapauksissa joukkueet voivat anoa paikkaa ylemmässä sarjassa. Periaatteet linjataan myöhemmin Lentopalloliiton kilpailuryhmässä.