Loimaalla on todettu koronavirustartuntoja – sairaalan kuntoutusosasto 3 avattaneen lähiaikoina

0
Arkistokuva / LL

LOIMAALLA on keskiviikkona tehty enemmän kuin yksi Covid19-diagnoosi. Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin, ja kontaktihenkilöiden jäljityksiä on käynnissä.
Näin kertoo Loimaan kaupungin johtava ylilääkäri Sari Koistinen.
Koronavirustartunnan saaneita ja karanteenissa olevia on tässä vaiheessa yhteensä yhdeksän.
– He ovat kaikki työikäisiä ihmisiä eivätkä kuulu riskiryhmään.
Koistisen mukaan tartuntaketju on tässä vaiheessa selkeästi löydettävissä, sillä tartunnan saaneille on ollut yhteys joko ulkomaille tai Lapin matkailukeskuksiin.

TÄHÄN MENNESSÄ todettujen koronatapausten näytteet otettiin tiistaina.
Koistinen kertoo, että karanteenissa olevilta henkilöiltä on otettu näytteitä myös keskiviikkona, ja tuloksia odotetaan tänään. Hänen mukaansa joillekin karanteenissa oleville henkilöille on ilmaantunut oireita, joten odotettavissa on, että positiivisten diagnoosien määrä lisääntyy vielä tämän päivän aikana.
Koistinen toimii Loimaan terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen tartuntatautivastuulääkärinä. Alue käsittää Loimaan ja Oripään. Koistinen sanoo, että kaikki tartuntatapaukset ja karanteenissa olevat ovat toistaiseksi Loimaalta, Oripään alueella tapauksia ei ole todettu.

KOISTINEN korostaa, että terveydenhuollosta otetaan yhteyttä niihin henkilöihin, joiden epäillään altistuneen koronavirukselle.
– Kenenkään ei tarvitse ryhtyä mihinkään uusiin toimenpiteisiin, vaan kontaktijäljityksessä meidän tartuntatautihoitajamme ottaa yhteyttä kontaktihenkilöihin.
Hän muistuttaa, ettei koronanäytteitä oteta ihmisistä pelkän henkilön oman mielenkiinnon mukaan, vaan käytössä ovat sairaanhoitopiirin asettamat tarkat kriteerit. Henkilöllä on oltava esimerkiksi hengitystieoireita.
Koistinen kertoo, että tähän saakka näytteitä on otettu lähinnä Turussa Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimipisteessä, mutta myös Loimaalla terveyskeskuksen hengitystiekäytävällä ja Epll:n toimipisteessä on otettu joitakin näytteitä. Hän sanoo, että Loimaalle pohditaan parhaillaan yhden yhteisen näytteenottopisteen järjestämistä koronadiagnooseja varten.

LOIMAAN kaupunki on aiemmin suunnitellut määräaikaisesti suljetun Tyksin Loimaan sairaalan kuntoutusosasto 3:n avaamista koronapandemian takia.
Koistinen kertoo, että osaston avaamisesta on neuvoteltu, ja nyt näyttää siltä, että osasto avataan 6. huhtikuuta, ja osastolle tulee kymmenen paikkaa. Hän sanoo, että tätä aikaisemmin osastolle ei saada järjestettyä henkilökuntaa.

Uutista on päivitetty torstaina kello 10.43.