Poikkeusjärjestelyt hiljensivät koulut. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

LOIMAA

Loimaan kaupunki sulkee ala- ja yläkouluopetusta tarjoavat peruskoulunsa tämän viikon keskiviikosta alkaen. Tiedon vahvisti kaupungin sivistysjohtaja Manne Pärkö maanantai-illasta.

Opetus ja ohjaus pyritään järjestämään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin, ja kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Ratkaisu perustuu maan hallituksen maanantaina antamaan suositukseen, jonka mukaan perusopetuksen osalta koulujen tilat suljetaan 13. huhtikuuta saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona. Valtioneuvoston toimet tähtäävät ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

Valtioneuvoston mukaan poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1–3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Käytännössä oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Sivistysjohtaja Pärkö kertoi, että Loimaan koulut tiedottavat tiistain aikana etäopetuksen käytännöistä Wilman välityksellä.

VALTIONEUVOSTON suosituksen mukaan varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä mahdollisestaan muun muassa vanhempien työssäkäynti.

– Päivähoito jatkuu normaalisti, Pärkö vahvistaa.

Maan hallitus tiedotti koronavirustilanteesta ja toimenpiteistä Suomessa maanantaina. Valtioneuvosto on linjannut suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen järjestäjille koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Uutista on päivitetty tiistaiaamulla opetuksen ja sen käytäntöjen osalta Loimaalla.