Novidassa toivotaan vielä perinteisiä valmistujaisjuhlia

0

Loimaa

Suomen hallitus pidensi maanantaina koulujen kiinnioloa ja koska kokoontumisrajoitusten jatkosta ei ole tietoa, moni oppilaitos ehätti jo perumaan myös perinteiset valmistujaisjuhlat.

Novidassa Loimaalla ei ole tehty päätöksiä tai yksityiskohtaisia suunnitelmia myöhemmin pidettävistä ylioppilas- ja valmistujaisjuhlista.

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän johtaja Antti Virtanen sanoo, että jos poikkeustila päättyy 13. toukokuuta, opetus ja oppilaitostoiminta jatkuu normaalina ja myös juhlat pidetään.

– Jos poikkeustila jatkuu lukuvuoden loppuun saakka, tulemme postittamaan valmistuville opiskelijoille tutkintotodistukset ja mahdolliset juhlatilaisuudet pidetään vasta siinä vaiheessa, kun suurien henkilömäärien on turvallista kokoontua.

Novida-lukion rehtori Hannu Lahti kertoo, että lakitukselle on tuotu esiin monenlaisia vaihtoehtoisia juhlintatapoja.

– Ajatuksina on esitetty, että rehtori voisi pitää striimatun puheen, jota juhlaväki voisi kuunnella kodeissaan ja esimerkiksi laittaa lakin päähän samanaikaisesti.

Lukiolaisten liitto on esittänyt alkusyksyyn esimerkiksi yhteistä lakituspäivää.

– Jos sellaista suositellaan kaikille, voimme osallistua siihen. Yksi vaihtoehto on myös, että kaikki vuoden 2020 ylioppilaat lakitetaan muodollisesti itsenäisyyspäiväjuhlassa.