Oripään kunta harkitsee entisen Osuusliikkeen kiinteistön ostoa

0
Seuraavaksi kunnasssa pohditaan, mitä osia kiinteistöstä puretaan ja mitä säilytetään. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

ORIPÄÄ

Finsk Invest Oy on tarjonnut Oripään kunnalle ostettavaksi entistä Osuusliikkeen kiinteistöä Oripään keskustassa. Kiinteistössä on toiminut tähän saakka K-market, joka on kuitenkin piakkoin muuttamassa uuteen liiketaloon kantatie 41:n tuntumaan.

Oripään kunnanhallitus käsitteli yhtiön tekemää tarjousta maanantaina, mutta päätti siirtää asian seuraavaan kokoukseen lisäselvitysten vuoksi.

– Finsk Invest on kiinteistöyhtiö, joka hallinnoi Randhin konkurssipesän kiinteistöjä, kunnan rakennusmestari Aki Vuorinen selventää.

Tarjouksessa on kyse yhteensä noin 7 800 neliön alasta, joka muodostuu neljästä kiinteistöstä ja kahdesta erillisestä rakennuksesta.

– Alkujaan kiinteistön on omistanut Oripään Osuusliike. Kiinteistöllä on ollut aikojen saatossa esimerkiksi viljan vastaanottoa ja rautakauppa, Vuorinen muistelee.

FINSK Investin Suomen edustaja on ottanut kuntaan yhteyttä, ja asiasta on pidetty neuvottelu helmikuun lopussa. Yhtiössä on laadittu tarjous kiinteistöistä sekä kaikista kiinteistöillä sijaitsevista rakennuksista ja rakennelmista. Tarjous on voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Vuorinen ei paljasta kiinteistökaupan hintaa, mutta hän kertoo, että kunnanhallituksen jäseniä mietityttää koko projektin lopullinen hinta. Hän sanoo, että yhtenä suunnitelmana on, että kunta purkaa kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset.

Jos kunnanhallitus päättää hyväksyä tarjouksen, kiinteistöjen kauppaa koskeva kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään heinäkuun alussa, ja kiinteistöjen omistus ja hallinta siirtyvät kunnalle tämän vuoden lopulla.