Oripään kunta ostaa eurolla entisen Osuusliikkeen kiinteistön

0

ORIPÄÄN kunnanhallitus hyväksyi Finsk Invest Oy:n tekemän tarjouksen entisen Osuusliikkeen kiinteistöstä. Kauppahinta on yhden euron.
Kunnanjohtaja Timo Tolppanen perustelee kiinteistön ostoa investointina kunnan tulevaisuuteen.
– Kiinteistö sijaitsee keskeisellä sijainnilla Oripään keskustassa, ja voimme kehittää nyt itse keskustaa. Olen tyytyväinen siihen, että kunnanhallitus päätti katsoa tulevaisuuteen.
Tarjouksessa on kyse yhteensä noin 7 800 neliön alasta, joka muodostuu neljästä kiinteistöstä ja kahdesta erillisestä rakennuksesta (LL 21.3.).
Tolppanen kertoo, ettei kiinteistössä ole toistaiseksi enää muuta toimintaa kuin kunnan nuorisotila, sillä K-market muuttaa Oripäähän rakennettuun uuteen liiketaloon.
– Lisäksi kiinteistö on ollut eläkeläisten käytössä.
Kiinteistön kauppakirja on tarkoitus allekirjoittaa ennen kesäkuun loppua, ja näillä näkymin kiinteistö siirtyy kunnan omistukseen marraskuun alussa.

TOLPPANEN kertoo, että kunnalla on hyvää aikaa pohtia kiinteistön jatkokäyttöä. Käytännössä mietittävänä on, mitä osia kiinteistöstä kunta päättää säilyttää ja mitä voidaan purkaa.
Keskustassa sijaitseva kiinteistö on lähellä palveluita, kuten pankkia ja uutta liiketaloa. Tolppanen nostaa esille yhtenä vaihtoehtona sen, että kiinteistölle voisi miettiä jonkinlaista asumispalvelua tai tiloja yrittäjille.
Kunta on alustavasti selvityttänyt tontilla sijaitsevien kiinteistöjen purkamista, ja Tolppanen sanoo purkukustannusten hinta-arvioiden lähtevän 50 000 eurosta ylöspäin. Kustannusten kannalta olennaista on se, mitä ja kuinka paljon kiinteistöltä puretaan. Ensivaiheessa purkamista odottaa todennäköisesti esimerkiksi vuotava jätevesiliittymä.
Kunta ei ole varautunut kuluvan vuoden budjetissaan kiinteistön purkamiseen, joten aikaisin mahdollinen toteutus olisi vasta ensi vuonna. Tolppanen kuitenkin muistuttaa, että todennäköisesti toimenpiteet, mitä ne aikanaan ovatkin, ajoitetaan useammalle vuodelle.
– Meillä ei ole kiire, vaan voimme rauhassa miettiä suunnitelmia.