Sairaanhoitopiiri rajaa koronatestausta

0
Koronavirus jyllää nyt laajasti ja pitää Loimaan terveydenhuollon henkilöstön kiireisenä. Me muut voimme yrittää olla pahentamatta tilannetta noudattamalla kaikille tuttuja koronaan liittyviä ohjeita ja määräyksiä.

V-SSHP Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri testaa koronaviruksen jatkossa vain vakavimmin sairailta sekä riskiryhmiin kuuluvilta tilanteen mukaan. Testien rajaamisella varmistetaan riittävät resurssit vakavasti sairastuneiden hoitoon.

– Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronavirukseen ja yleisvointi on hyvä, niin tärkeintä on levätä kotona. Yhteyttä pitää ottaa terveydenhuoltoon vain, jos tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistila heikkenee. Silloin pitää ensin soittaa omalle terveysasemalle sen aukioloaikoina, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Ohjeita ja neuvontaa saa tarvittaessaTyksAkuutin puhelinneuvonnasta (02 313 8800).

– On erittäin tärkeää aina soittaa ennen hakeutumista vastaanotolle tai päivystykseen, tiedotteessa korostetaan.

– Henkilöt, jotka sairastuvat lieväoireiseen hengitystieinfektioon (nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume) voivat jäädä rauhassa kotiin lepäämään. Kotona pitää pysytellä, kunnes oireet loppuvat.

– Erityisen tärkeää on suojata koronavirukselle alttiita ryhmiä. Riskiryhmiä ovat perussairauksia sairastavat iäkkäät henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta ja laitoksissa tai hoivakodeissa asuvat ihmiset.