Loimaan Taidetalossa järjestetään jälleen konsertteja. Kuva LL Arkisto 25.3.2020, Lari Kiviranta.

LOIMAA

Loimaan kaupungin elinympäristövaliokunta valitsi Kiinteistömaalaus P. Järvisen urakoimaan Taidetalon julkisivukorjausta. Samalla valiokunta päätti, että rakennuksen julkisivuremontti toteutetaan laajemman vaihtoehdon mukaisena.

Kaupunki sai kilpailutuksen myötä yhteensä neljä tarjousta, joista kaksi hylättiin tarjouspyynnön vastaisina pyydetyistä lisäselvityksistä huolimatta.

Kilpailutuksen voittaneen Kiinteistömaalaus P. Järvinen Oy:n arvonlisäveroton tarjous oli 229 000 euroa. Kaupunki oli budjetissaan varannut julkisivukorjaukseen rahaa 220 000 euroa.

Urakan vaativuuden takia rakennuttamispalvelut vaati urakoitsijan työnjohtajalta vähintään rakennusalan teknikon tutkintoa sekä kokemusta julkisivu- ja betonikorjauksista.

KAUPUNKI pyysi urakasta tarjouksia kahdessa laajuudessa ja päätyi laajemman korjausvaihtoehdon kannalle. Laajemman remontin arvioidaan tulevan pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi, koska seuraavalla huoltojaksolla tehtävät korjaustyöt jäävät vähäisemmiksi.

Laajempi remontti tarkoittaa sitä, että Taidetalon kaikkien julkisivujen rappaukset ja pinnoitukset uusitaan. Suppeammassa saneerauksessa olisi uusittu ainoastaan lounaisjulkisivun rappaukset ja pinnoitteet, ja muille julkisivuille olisi tehty vain vauriokohtien korjaus ja pinnoitteen uusiminen.

Lisäksi remontin yhteydessä korjataan kellarikerroksen pieniä ikkunoita ja muita julkisivun yksityiskohtia.

Kaupunki on varannut hankkeelle rakennusaikaa neljä kuukautta tänä vuonna.

– Korjaustyö on tehtävä välillä huhtikuu–syyskuu, ja työn on oltava täysin valmiina vastaanotettavissa 30. syyskuuta, kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen kertoo.

Rappaus on rapissut etenkin etelänpuoleisilta julkisivuilta. Kuva: Lari Kiviranta.

TAIDETALOA odottaa myös tulevina vuosina useita korjaustarpeita, jotka ovat kustannuksiltaan suuria.

Tulevien vuosien korjausinvestointeja ovat muun muassa katutason tilojen ilmanvaihdon rakentaminen, linjasaneeraus ja mahdolliset yläpohjan kosteusvaurioiden korjaukset.