Kaupunki lomauttaa 87 – koronarajoitusten kesto voi vähentää määrää

0

Loimaa

Loimaan kaupunki lomauttaa enintään 90 päiväksi 30 henkilöä varhaiskasvatuksesta, 30 koulunkäynninohjaajaa ja 27 henkilöä vapaa-aikapalveluista.

Kaupunginjohtaja Jari Rantalan mukaan lomautukset koskevat työntekijöitä niissä kaupungin palveluissa, joihin Covid19-epidemiatilanne on suoraan vaikuttanut. Siksi esimerkiksi poikkeustilarajoitusten purkaminen saattaa vielä vähentää lomautettavien määrää ja lomautusten pituuksia.

Jos epidemia leviää tai pitkittyy ja rajoitukset pysyvät tai niitä tulee lisää, yt-neuvotteluissa sovitut lomautukset voidaan joutua toteuttamaan täysimääräisinäkin.

-Tilannetta joudutaan arvioimaan epidemian käyttäytymisen mukaan.

Siksi myös lomautusten taloudellisia vaikutuksia ei voi tarkasti vielä sanoa.

-Ne ovat laskennallisesti 260 000–780 000 euroa riippuen lomautusten kestosta ja henkilömäärästä.

Työntekijöiden edustajat esittivät neuvotteluissa kausityöntekoon, yli 70-vuotiaiden puhelinyhteydenpitoon, palvelualojen välisiin henkilösiirtoihin, vuosilomien sijoitteluun sekä henkilöstökoulutukseen liittyviä vaihtoehtoja lomautusten välttämiseksi.

Rantala toteaa, että kaupunki on halunnut ensisijaisesti vastata sote-palveluiden työntekijätarpeseen ja esimerkiksi sivistyspalveluista on kartoitettu soten käyttöön lähihoitajataustaisia työntekijöitä.

Jari Rantalan mukaan neuvotteluissa on yhteisesti sovittu, että yt-neuvottelut päättyvät maanantaina, jolloin osapuolet kokoontuvat vielä kuulemaan työntekijäjärjestöjen loppulausunnot.

Kaupunginhallitus käsittelee lomautuksia maanantai-illan kokouksessaan.

 

 

 

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä