Kolme koulua kiinni Loimaalla elokuussa 2021

0
Loimaan kaupunginvaltuusto kokousti hybridikokouksena, jossa osa valtuuteuista oli paikalla ja osa etäyhteyksien äärellä.

Loimaa

Loimaan kaupunginvaltuusto päätti maanantai-illan kokouksessaan, että Virttaan ja Kojonkulman koulut ja Alastaron yläaste suljetaan elokuun alussa 2021.

Kaupunginvaltuutettu Hanna-Mari Piironen (sd) esitti asian palauttamista uudelleenvalmisteluun, mutta esitys hävisi valtuuston äänestyksessä, kun sitä kannatti vain 12 valtuutettua ja alkuperäisen kaupunginhallituksen esityksen kannalla oli 33 valtuutettua.

Jokaisesta koulusta käytiin myös oma keskustelunsa ja kaupunginvaltuutettu Timo Tamminen (sd) teki jokaisen koulun kohdalla muutosesityksen ja jokaisen koulun kohdalla muutosesityksestä äänestettiin, mutta kaupunginhallituksen alkuperäiset päätösehdotukset pitivät pintansa.

Loimaan kaupunginvaltuusto kokoontui koronatilanteen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ”hybridikokouksena”, jossa osa valtuutetuista oli paikalla ja osa otti osaa kokoukseen etäyhteyksien päästä.

Myös yleisöllä oli mahdollisuus seurata kokousta kotoa, sillä kokous suoratoistettiin verkkoon.