Kotihälytysten määrä kasvoi pääsiäisenä – poliisia tarvittiin perheväkivalta- ja pahoinpitelytapauksiin sekä nuorten välisiin kahakoihin

0

Lounais-Suomen poliisilla oli pääsiäisenä reilut 900 tehtävää. Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja kokoontumisrajoituksista huolimatta kokonaismäärä on lähes yhtä suuri kuin viime vuonna. Silloin Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla kirjattiin pääsiäisenä yhteensä 1 050 tehtävää.

Vaikka tehtäviä oli yleisesti ottaen vähemmän kuin vuosi sitten, kotihälytysten määrän kasvu näkyy selvästi. Poliisilla oli kotihälytystehtäviä Lounais-Suomessa jopa 40 prosenttia enemmän kuin viime pääsiäisenä.

Luvut on kerätty torstai-illan ja maanantai-iltapäivän väliseltä ajalta.

Pitkät pyhät ja eristäytyminen näkyivät tehtävissä. Perheväkivallan lisäksi poliisia työllistivät muun muassa muut pahoinpitelyt sekä nuorten keskinäiset kahinat mutta myös ns. normaalit tehtävät eli näpistykset ja kadonneiden etsinnät.

Eniten poliisilla oli tehtäviä perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä.

Rattijuoppoja jäi kiinni lähes yhtä paljon kuin viime vuonna, vaikka poliisi ei pitänyt ratsioita pääsiäisliikenteessä.

Kaupunkien keskustat olivat hiljaisia ravintoloiden ja baarien ollessa kiinni. Poliisi suuntasikin valvontaa pääsiäisenä etenkin pienempiin taajamiin ja kyliin. Kenttävalvonnassa puututtiin niin nuorten kuin myös aikuisten järjestämiin kotibileisiin.

Poliisi muistuttaa, että jokainen vastaa itse omasta vastuullisesta käyttäytymisestään ja siten vaikuttaa osaltaan siihen, kuinka nopeasti yhteiskunta pääsee palaamaan taas takaisin normaaliin arkeen. ”Pysy kotona” on kaikkien viranomaisten suositus. Kun annettuja ohjeita ja määräyksiä noudatetaan, poliisi voi keskittyä kriittisiin tehtäviinsä.