Loimaan kaupunki aikoo käynnistää jälleen yt-neuvottelut

0

LOIMAAN kaupunginhallitus kokoontuu ensi maanantaina päättämään yt-neuvotteluiden aloittamisesta.
Kaupunginjohtajan ehdotuksena on, että kaupunki käynnistää koronaepidemian edellyttämät tuotannollisin ja taloudellisin perustein käytävät työnantajan ja henkilöstön väliset yhteistoimintaneuvottelut. Perusteina ovat koronaepidemian johdosta voimassa oleva poikkeustilanne ja sen toimenpiteet ja vaikutukset.
Yhteistoimintamenettely ja sen mukaiset neuvottelut koskevat henkilöstöä, johon kohdistuvat koronavirusepidemian edellyttämät mahdolliset lomauttamistarpeet.
Ehdotuksen mukaan varauduttaessa epidemian mahdolliseen pitkittymiseen toteutetaan vähintään kymmeneen työntekijään kohdistuvat lomautukset tämän vuoden aikana enintään 90 päivää kestävinä. Lomautukset toteutetaan työnantajan määräämänä ajankohtana kokonaisina päivinä yhdessä tai useammassa jaksossa.

Kaupunginjohtaja Jari Rantala on aiemmin kertonut, että lomautussuunnitelmia tullaan tarkistamaan uudelleen. Tarkasteltavaksi tulevat muun muassa nyt suljettujen palvelujen, kuten kirjastojen työntekijöiden lomauttaminen tai sijoittaminen muihin välttämättömiin tehtäviin (LL 19.3.).
Kaupungin aiemmat yt-neuvottelut päättyivät tammikuussa. Neuvotteluiden myötä kaupunginhallitus päätti lomauttaa kaupungin henkilöstön 2,5–3 viikoksi tämän vuoden aikana.