Markku Helander rakentaa teollisuushallin Ysitien tuntumaan

0
Markku Helander on rakentanut teollisuushalleja Ysitien tuntumaan jo aiemmin. Kuva on keväältä 2020. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

LOIMAA/KARTANOMÄKI Loimaalainen liikemies Markku Helander osti hiljattain Loimaan kaupungilta yhteensä vajaan 7 000 neliön tontin Kartanomäen yritysalueelta, Ysitien tuntumasta.
Yrittäjä ryhtyi kauppojen jälkeen saman tien töihin, ja maanrakennustyöt ovat jo pitkälle valmiit. Hän rakentaa tontille noin 1 200 neliön lämpimän teollisuushallin. Hallin kokonaispinta-alasta sosiaalitilat haukkaavat parisen sataa neliötä.
Helander arvelee, että rakennustöihin tulee seuraavaksi noin kuukauden mittainen tauko, sillä hallin suunnitelmat eivät ole vielä valmiit.
Yrittäjä kertoo, että hänellä on hallin vuokralaiseksi neljä vaihtoehtoa, joista kolme on isompia firmoja.
– Sopimusta ei ole vielä tehty kenenkään kanssa. Tässä käydään neuvotteluita, hän kertoo ja sanoo, että toiveissa olisi pidempiaikainen vuokralainen, joka voisi tarvittaessa ostaa hallin myöhemmin omakseen.

Jarno Lankinen rakensi viemäri- ja vesilinjaa tontille. Kuva: Lari Kiviranta.

YKSI vaihtoehto on se, että Helander ottaa hallista tilaa omaan käyttöönsä joko osittain tai kokonaan.
– Itselle teen tätä hallia ihan varmaan. Saisi tavarat sinne. Nyt tavarat ovat ympäri maailmaa.
Jos tilaa ei jää omiin tarpeisiin nyt rakennettavassa hallissa, hän suunnittelee ostavansa viereisen tontin Veikon Koneen vierestä.
Yrittäjä rakentaa hallia Johannes Saarisen kanssa, ja hän arvelee, että varsinaisiin rakennustöihin pitää ottaa vielä kolmas tekijä mukaan.