Priimus Media lomauttaa

0

Auranmaan Viikkolehteä ja Loimaan Lehteä julkaiseva Priimus Media Oy lomauttaa henkilöstöään koronaepidemian vuoksi.

– Yhteiskunnan sulkeutuminen on vaikuttanut ilmoitusmyyntiimme, niin kuin on käynyt muillakin lehdillä koko maassa. Tulojen pienentyessä myös menoja on sopeutettava, Auranmaan Viikkolehden päätoimittaja Asko Virtanen toteaa.

Hyvää lehteä pyritään tekemään ja tärkeät asiat uutisoimaan lomautuksista huolimatta.

– Paikalliselle tiedolle ja paikalliselle vastuulliselle medialle on aina kysyntää, mutta erityisesti nyt sitä kaivataan. Olemme myös saaneet lehdissä lukijoiltamme arvokkaita vinkkejä juttuaiheista, joita nyt olisi heidän mielestään tarpeen käsitellä ja paikallislehtenä palvelemme alueemme yrityksiä niin, että asiakkaat ne löytävät ja yritysten uusi ja vanha palvelutarjonta on varmasti ihmisillä tiedossa, Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo sanoo.

Koronaoloissa korostuu myös tarve uutisoida asioista nopeasti. Uutisia päivitetäänkin lehtien verkkosivuille muulloinkin kuin lehtien ilmestymispäivinä.

Loimaan Lehden nettisivujen kävijämäärät ovat esimerkiksi kaksinkertaistuneet ja nousivat yli 200 000 kävijän maaliskuussa. Sivuilla on maksumuuri, joten lukijoiden kannattaa tilata itselleen tunnukset, jotta pääsee lukemaan kaikki jutut sivuilta.

Lehden tilaajien kannattaa muuttaa tilauksensa yhdistelmätilaukseksi.

– Paperilehden kestotilaajille digitunnusten hankkiminen maksaa vain kaksi euroa kuukaudessa, Asko Virtanen muistuttaa.