Punkalaitumen kunta käynnisti yt-neuvottelut koronatilanteen vuoksi

0

PUNKALAIDUN Punkalaitumen kunta on aloittanut yt-neuvottelut. Syy on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne.

Työn vähenemistä torjutaan pitämällä kertyneet lomat, ylityövapaat ja säästövapaat nyt. Taloudelliset haasteet, kuten kunnanverotulojen lasku, realisoituvat vasta myöhemmin. Kunnanhallitus päätti 30. maaliskuuta antaa johtoryhmälle ohjeistuksen, että kunnassa varaudutaan lomautuksiin ja aloitetaan yhteistoimintamenettely.

Koronaviruksen aiheuttamat vaikutukset tulevat heikentämään kuntien taloutta ja lisäksi toimenpiteellä varaudutaan työn vähenemiseen.
Yhteistoimintamenettely aloitettiin välittömästi ja pitkän kaavan mukaan menetellen lomautukset realisoituisivat vasta juhannuksen jälkeen.

Punkalaidun lomauttaa tuotannollisin ja
taloudellisin perustein ja yhteistoimintamenettely koskee koko henkilöstöä. Neuvotteluissa huomioidaan muutkin vaihtoehdot, kuten lomarahojen vaihto vapaaksi ja henkilöstön siirto toisiin tehtäviin.

Koko henkilökuntaan kohdentuvan lomautusviikon taloudellinen säästö on 80.000 euroa, ja henkilökuntaa Punkalaitumen kunnalla on noin 105.
– Lomautus on kunnan henkilöstöskenaarioista pahin ja toivomme että se ei toteudu, kunnajohtaja Tuija Ojala sanoo.

– Arkirealismia on taas se, että korona-epidemian kaltainen tilanne tulee vaikuttamaan julkisen talouden tuloihin ja palvelutarpeisiin vielä pitkään, hän lisää.