Ysitien varteen pystytetään lisää riista-aitaa

0
Uuden riista-aidan tolppia on pystytetty muun muassa Patsaspuiston lähettyville.

LOIMAA Ysitien varteen pystytetään parhaillaan uutta riista-aitaa. Aitaa rakennetaan Patsaspuiston ja Pappistentien välille sekä ampumaradan mäeltä Paunan risteykseen ja Putkitehtaantieltä Koskenrannantien risteykseen ulottuville osuuksille.

Urakassa tehdään kaikkiaan 14,5 aitakilometriä, mikä tiekilometreinä tarkoittaa reilua seitsemää.

Projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta kertoo, että aidasta tulee samanlaista kuin hiljattain Putkitehtaantien risteyksestä kaupunkiin päin rakennettu osuus. Aitojen kokonaiskorkeus on 245 senttiä, ja niiden pylväät ovat painekyllästettyä puuta.

– Ysitien varteen on suunniteltu riista-aitaa myös Koskenrannan ja Humppilan välille. Myöhemmin aitaa tullee myös Mellilän ja Kumilan välille. Jälkimmäinen voidaan kuitenkin rakentaa vasta sen jälkeen, kun kyseisille kohdille suunnitellut ohituskaistaparit on saatu toteutettua, Pelttari kertoo.

Riista-aidat tekee maanrakennusalan yritys Ylöjärven Kiviset Oy, ja ne valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Hankkeen kustannusarvio on 550 000 euroa.