Jumalanpalvelukset alkavat kirkoissa

0

LOIMAAN seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi jumalanpalvelussuunnitelman kesäkuulle. Arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ohjeen mukaisesti jumalanpalveluksia voidaan järjestää seurakunnan läsnä ollen kesäkuun alusta alkaen.

Loimaan seurakunnassa järjestetään kesäkuussa jumalanpalveluksia kaikissa kirkoissa siten, että ehtoollista ei vietetä ja rajoitetulla osanottajamäärällä. Kanta-Loimaan kirkossa voi olla sata, Kaupungin-, Mellilän ja Alastaron kirkoissa enintään 50 osallistujaa sekä Metsämaan ja Virttaan kirkoissa 20 osallistujaa.

Kaikissa kirkoissa noudatetaan turvaetäisyyttä, mutta samaan perheeseen kuuluvat voivat istua vierekkäin samassa ryhmässä.

Jumalanpalvelus radioidaan Järviradion taajuudella vuorosunnuntaisin Kanta-Loimaan ja Kaupunginkirkoista. Mahdollisuuksien mukaan jumalanpalvelus striimataan nettiin.

Tähän saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana jumalanpalvelukset on toimitettu kirkkohallituksen ohjeen mukaisesti striimattuna ilman seurakunnan fyysistä läsnäoloa Loimaan kaupunginkirkosta.