Korona ei kiusaa golffareita

0
Eläkkeellä oleva Reino Viitanen sanoo ehtineensä aikaisen kevään ansiosta tehdä jo parikymmentä kierrosta kentällä. Kai Kurala puolestaan sanoo ostaneensa pelioikeuden tänä vuonna kentälle koronan vuoksi.

GOLF Lämmin talvi ja koronakevät on ollut yhdistelmä, joka on saanut golffarit liikkeelle entistä aikaisemmin ja entistä runsaammin.

– Pääsimme aloittamaan kauden jo huhtikuun alussa, mikä on kaksi viikkoa normaalia aikaisemmin, Ypäjällä sijaitsevan Loimijoki Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola kehuu.

Myös Alastarolla kausi pyörähti käyntiin hyvissä ajoin.

– Me ei olla koskaan avattu kenttää vielä huhtikuun ensimmäisinä päivänä, mutta tänä vuonna leuto talvi mahdollisti tämän. Lisäksi Koronan vuoksi halusimme kentät auki heti, kun se vaan oli mahdollista. Tämä on yksi niitä harvoja lajeja, joita voi nyt turvallisesti harrastaa, Alastaron Golf ry:n puheenjohtaja Minna Nenonen iloitsee.

Poikkeuskevät on myös näkynyt asiakasvirroissa, vaikka uusia jäseniä ei ole vielä voinut liittyä kurssitoiminnan ollessa jäissä. Nenonen sanoo erityisesti passiivisten pelaajien palanneen harrastuksen pariin. Jaakkola puolestaan toteaa samojen jäsenien käyvän kentällä nyt tiuhempaan.

– Nykyään asiakkaita käy arkenakin enemmän normaaliin toukokuuhun verrattuna, lisää Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Pauliina Pöntinen .

Alastaro Golfin kentällä puttaillut Kai Kurala sanoo ostaneensa täksi vuodeksi pelioikeuden juuri koronan vuoksi. Kolmivuorotyön ansiosta hän kertoo pääsevänsä kentälle päivisinkin. Eläkkeellä oleva Reino Viitanen puolestaan laskeskelee kiertäneensä kentän jo parikymmentä kertaa tänä keväänä.

– Nyt on kenttä kyllä ollut parhaassa kunnossa varmaan 20:een vuoteen, eikä näin aikaisin olla päästy ikinä. Yleensä ollaan päästy vapuksi, mutta ei näin aikaisin, tiesi puolestaan Kuralan ja Viitasen kanssa samassa ryhmässä pelannut Jorma Laine kertoa ennenkokemattomasta keväästä.

Myös Terhi ja Jarkko Välimäki kehuvat käyneensä tänä keväänä normaalia enemmän pelaamassa.

– Koronan vuoksi tässä on nyt enemmän aikaa, Jarkko kertoi.

Pariskunta sanoo aloittaneensa pelit heti Loimijoki Golfissa, kun kentät aukenivat ja totesivat pelanneensa nyt kuukauden päivät.

Kentät ovatkin leudon talven jälkeen erinomaisessa kunnossa, vaikka outo tilanne vähän mietityttikin kentänhoitajia.

– Koska kellään ei ole kokemusta aiemmilta vuosilta tällaisesta talvesta, pelkäsimme kauheasti, mitä tästä seuraa. Vuosi on kuitenkin ollut yksi parhaista, ylistää Loimijoki Golfin Jaakkola viheriöiden kuntoa.

Myös Alastarolla kenttä on loistavassa kunnossa, ja Nenonen toteaa nurmen talvehtineen yllättävän hyvin.

– Hiekkaharjukentän etuna on, että vesi valuu pois, vaikka vettä tulikin paljon viime talvena.

Jaakkolan mukaan ainoa murhe on sammal, joka tykkää uusista olosuhteista. Muuten nurmikkoon ei ole tarvinnut tehdä sen kummempia toimenpiteitä.

– Esimerkiksi lannoitetta ei ole tarvinnut käyttää sen enempää, koska näin kylmällä se ei käytä sitä.

Hyvin hoidetulla kentällä kelpaakin pelailla, eikä kymmenien hehtaarien viheriöillä tarvitse juuri turvaväleistäkään murehtia.

– Väylät on niin hyvin sijoitettu, että täällä ei näe muita kuin oman ryhmän jäseniä, Reino Viitanen kehuu korona-aikaan sopivaa harrastusta.

Myös Jaakkola vahvistaa lajin olevan äärimmäisen turvallinen, sillä ryhmässä saa olla ainoastaan kolme henkeä, mitkä lähtevät liikkeelle kymmenen minuutin välein.

– 50 hehtaarin kentällä on kerralla 60–70 pelaajaa, joten turvavälit toteutuvat todella hyvin.

Samat säännöt ovat käytössä Alastarolla, ja vähän enemmänkin.

– Pelaajia on ohjeistettu ottamaan omat kärryt, pallot ja tarvikkeet mukaansa, ja harjoitusalueella pallot otetaan automaatista omaan muovipussiin, Nenonen selittää ja perustelee toimia sillä, että kaikkea turhaa koskettamista yritetään nyt vältellä.

Sen vuoksi pannassa ovat myös pesulaitteet, bunkkerien haravat eikä lippujakaan enää nostella reiästä.

Lisäksi klubitalolla oleilua vältetään, ja pelaajat lähtevät omalle vuorolleen suoraan parkkipaikalta.

– Tällä hetkellä ravintolasta saa ainoastaan ostaa eväitä mukaan, Nenonen huomauttaa.