Poikkeusolot eivät hidastaneet valmistumista hiusalalla

0
Tänä keväänä Novidan ammattiopiston iltaryhmästä valmistuva Ellinoora Lehtinen kiittelee opettajaansa Satu Railoa tämän järjestäessä mahdollisuuden suorittaa näytöt koululla. Ellinoora muotoilee ja värjää asiakkaan partaa.

LOIMAA Jos elettäisiin normaalia kevättä, hiusalaa Novidan ammattiopisto-lukion iltaryhmässä opiskelevat aikuiset olisivat parhaillaan työssäoppimisjaksollaan oman ammattinsa yrityksissä. Siellä heillä olisi mahdollisuus suorittaa suurin osa opintoihin liittyvistä näytöistä.

Mutta tänä keväänä mikään ei ole ollut normaalia, ei myöskään hiusalan opiskelijoilla. Siitä huolimatta opinnot ovat edenneet ja lähes kaikki iltaryhmässä olevista ovat valmistumassa.

– Me halusimme miettiä tässä opiskelijoiden parasta ja päätimme antaa tänä keväänä valmistuville mahdollisuuden suorittaa näytöt koulun tiloissa suurta hygieniaa ja turvallisuutta noudattaen, Novidan ammattiopistossa hiusalan opettajana toimiva Satu Railo kertoo.

Opiskelijoille rakennettiin kullekin oma yksityinen tilansa, jossa näytöt pystyttiin antamaan. Railon mukaan käytössä olivat kasvomaskit, kertakäyttökäsineet sekä opettajalla lisäksi visiiri.

– Parranajonäytössä pitää mennä aivan asiakkaan kasvojen viereen, ja silloin minulla oli visiiri lisäsuojana, Railo kuvailee.

Opiskelijoilta koulun joustavuus saa kiitosta, sillä muuten valmistuminen olisi siirtynyt syksyyn.

– Kyllä aika monta unetonta yötä tuli vietettyä maaliskuussa, kun korona alkoi, kuvailee kiitettävin arvosanoin tämän kuun lopussa valmistuva Linda Männistö silloisia tunnelmiaan ja antaa vuolaat kiitokset Satu Railolle, joka jaksoi valaa uskoa, että kaikki vielä järjestyy.

Männistöä myös jännitti kovasti, miten näytöt sujuvat poikkeusoloissa, mutta kaikki meni hyvin.

– Kävin tekemässä koululla värjäys-, parturi- ja kampaajapalveluiden näytöt sekä juhlakampauksen. Kotona puolestaan tein etänä videotallenteina ja kuvina ehostuspalveluiden eli meikkausnäytöt, hän sanoo.

Männistön kanssa samalla luokalla oleva Ellinoora Lehtinen sanoo myös kaiken sujuneen koronakeväästä huolimatta todella hienosti.

– Satu teki todellKäytössä olivat a hienoa työtä ja varmisti meidän valmistumisen ajoissa, hän kiittelee.

Myös Mia Helin on tyytyväinen koulun tarjoamiin järjestelyihin.

– Yllättävän hyvin opettajat saivat tehtyä näyttöjen ja koulupäivien suunnittelun, hän kehuu.

Myös opiskelijat saavat kiitosta, sillä Satu Railon mukaan he ovat olleet kaikessa opetuksessa kiitettävästi läsnä.

– Meillä on ollut ihan normaalit työpäivät, jotka ollaan hoidettu etäyhteyden välityksellä. Opiskelijat ovat ottaneet kiitettävästi osaa vuorovaikutuksellisiin oppitunteihin ja keskusteluihin, hän ylistää.

Kiitokset lähtevät myös koulun johdolle, joka on mahdollistanut tarvikkeiden, kuten tietokoneiden ja harjoituspäiden lainaamisen.