Voittajan on helppo rentoutua

0
Pikachu ja Justus viettävät paljon laatuaikaa yhdessä. Picachu voitti Loimaan Lehden kissakisan keväällä 2020. Kuva: Leila Hätönen
Loimaa/Haitula
Leila Hätönen
Kirjaimellisesti kuumin kesäkolli 2020 löytyy Loimaan Haitulasta: aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, kun kävin haastattelemassa maatiaiskissojen kuvakilpailun voittajaa.
Kissan isäntä Justus Välimäki vastaanotti onnittelut ja kutsui voittoisaa Pikachu-kissaa, joka saapuikin heti paikalle naksupussin äänen kuultuaan. Herkut hupenivat parempiin suihin siinä jutellessa.
Pikachu ja sen sisko Bulbasaur eli Bulppis tulivat heille pentuina seitsemän vuotta sitten. Pokemon-hahmot olivat silloin iso juttu, joten nimet valikoituivat niistä. Justus tunnustikin omineensa Joose-pikkuveljen suosikkihahmon nimen omalle kissalleen.
Silloin perhe asui vielä kaupungissa ja pennut villiintyivät välillä menemään pitkin verhoja. Maalle päästyään ne rauhoittuivat.
Jo pentuna Pikachu tuli puskemaan Justukselle hyvän yön toivotukset ja käpertyi jalkopäähän nukkumaan. Siitä syntyi syvä ystävyys. Nykyään lenkkeillessäkin Pikachu seuraa perässä. Muutoin rauhallinen kissa saa välillä hepulikohtauksia, jolloin mennään hurjaa vauhtia puuhun!
– Hyvänä metsästäjänä Pikachu tuo hiiret näytille, mutta niitä ei voi syödä ennen kuin joku on ne nähnyt, Nina-äiti ja Justus kertoivat.
Pikachulla on tapana talven aikana pyöristyä hurjasti, kun ei tarkene ulkoilla. Kerran sattuikin hauska tapaus, jota molemmat selittivät innoissaan: Pikachu väijyi leikkimielessä Bulppista, mutta kun iso vatsa ottikin maahan kiinni, niin hyökkäysyritys paljastui ja sisko pääsi ampaisemaan karkuun.
Justus on harrastuksena kuvaillut kissoja ja tädin koiraa jo pari vuotta kännykällä mutta on nyt saanut käyttöönsä järjestelmäkameran, jolla kuvaus jatkuu.
Lomareissuilta Justus kertoo tuovansa kissoille tuliaisina leluja ja herkkuja. Koronakeväänä etäkoululaisena opiskellessaan hän rakensi puutyönäytteenä kissoille kiipeilypuun. Nämä, jos mitkä todistavat ihmisen ja eläimen välistä syvää kiintymystä.
Pikachusta olisi varmasti irronnut paljon enemmänkin tarinaa, mutta yhtäkkiä kesken keskustelun se käpertyi peräkärryn alle varjoon makoilemaan ja siten ilmoitti, että haastattelu on päättynyt.
Kirjoittaja oli työharjoittelussa Loimaan Lehdessä. Kisaan osallistuneet kissat esiteltiin to 28.5. ilmestyneessä lehdessä.
Muutoin rauhallinen kissa saa välillä hepulikohtauksia, jolloin mennään hurjaa vauhtia puuhun!