Helteisiin löytyy helpotus uimarannalta

0
Matkailuala haluaisi siirtää koulujen kesälomia niin, että sesonki jatkuisi pidemmälle elokuuhun.

LOIMAAN SEUTU Mikäli Loimaan seudulla mielii uimaan, löytyy uimapaikan suhteen valinnanvaraa. Loimijoen lisäksi pulahtaa voi esimerkiksi Pappistenjärveen, jonka rantavedessä muiden muassa Anni Laine, 5,  ja Ossi Seppälä, 10, ovat viime päivinä viettäneet aikaa.

Kun suurilla uimarenkailla kelluminen on käynyt pitkäksi, laiturilta on voinut hakea vauhtia kunnon hyppyyn – Annin tapauksessa vielä kellukkeiden ja aikuisen kera. Uimassa kuluu heidän mukaansa helposti koko päivä, vaikka joka päivä.

– Yhtenä päivänä menimme päivällä Kalikkaan uimaan ja illalla vielä uudestaan Mellilään. Pitää ottaa hyvistä säistä nyt kaikki irti, tukijoukoista paljastettiin.

Uimataitoa Anni ja Ossi ovat talvisin kartuttaneet uimahallissa uiden. Siellä he ovat käyneet samalla porukalla kuin uimarannoilla, tosin eivät aivan kahdesti päivässä.

Melliläjärven rannan voidaan sanoa olleen jopa ruuhkautunut. Rantakioskin myyjien mukaan väkeä on parina viime viikkona ollut enemmän kuin kesän alussa, mikä on huomattu etenkin jäätelön menekissä. Syyksi arvuuteltiin kaunista kesäsäätä.

Laiturilta yhdessä veteen hyppineet serkukset Viivi , 6, ja Ronja Grön , 9, sekä Reea , 7, ja Amos Karhunen , 8. Loimaalla he olivat jokavuotisella kesäreissulla, ja Melliläjärven ranta oli osoittautunut oivaksi uimapaikaksi.

– Ollaan käyty täällä ainakin eilen ja edellispäivänäkin! Ronja muisteli.

– Vesi ei ole ihan kylmää eikä ihan kuumaa, vaan sopivaa! Viivi taas kommentoi.

Siinä missä Viivin ja Ronjan mielestä parasta oli sukellella vedessä, Reea tykkäsi eniten uimisesta ja Amos taas laiturin päästä hyppäämisestä. Pakolliseksi rantavarusteeksi nelikko nimesi ainakin aurinkorasvan ja uimalasit, joiden avulla näkee hyvin sukeltaa pidemmänkin matkan.

Kymmenvuotiailla Varpu Ventolla ja Martta Mattilalla on kesän aikana hurja tavoite: hypätä laiturilta uimaan niin monta kertaa kuin mahdollista. Kaksikko aikoo ainakin tehdä lajin uuden Suomen ennätyksen mikäli sellainen on olemassa, joten hypyistä on pidettävä tarkkaa lukua.

– Olen hypännyt nyt jo 750 kertaa, Varpu kertoi.

– Ja minä 550!, Martta jatkoi.

Kaverukset kertoivat harrastavansa yhdessä voimistelua ja harjoittelevansa joitain temppuja myös vedessä. Aiemmin kesällä he olivat käyneet myös meressä uimassa, missä vesi oli ollut huomattavasti Ypäjänkylän uimakuljua viileämpää.

– Kotona meillä on sellainen iso flamingo-uimarengas, mutta tänne mökille ostimme tällaisen vähän pienemmän, Varpu ja Martta esittelivät uutta uimarengasta, jonka erikoisuus oli pieni pyrstö.

Ypäjänkylällä mukana olivat myös Raita Vento , 7,  ja Roosa Kingsley , 7, jotka eivät niin välittäneet hyppimisestä mutta pitivät yhtä kaikki uimista kesän parhaana puuhana jäätelönsyönnin ohella.