Metsäpalon riski on nyt suuri – sää voi muuttua vaaralliseksi

0
Arkistokuva: LL

VARSINAIS-SUOMI Ilmatieteen laitos on antanut metsäpalovaroituksen Varsinais-Suomeen. Ennusteen mukaan varoituksen väriluokitus nousee torstaina keltaisesta oranssiksi. Oranssi väriluokitus tarkoittaa vaarallista säätä.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa maakunnan asukkaita erityiseen varovaisuuteen kohonneen metsäpaloriskin vuoksi. Avotulen tekeminen on ehdottomasti kielletty metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.
Avotulella tarkoitetaan kaikkea sellaista tulta, joka voi päästä irti ja levitä ympäristöön maapohjan tai kipinöinnin kautta. Lisäksi esimerkiksi savukkeiden kanssa tulee nyt olla äärimmäisen huolellinen. Tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheutetut tulipalot ilmoitetaan aina myös poliisille.
– Loppuviikon ennusteen vuoksi jokaisen on vältettävä kaikkea sellaista toimintaa, joka voi johtaa maaston tai metsäpohjan syttymiseen. Syttyessään metsäpalo leviää erittäin nopeasti ja voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja, toteaa päivystävä päällikkö Mika Viljanen.