Poliisi: Alueen ravintoloissa noudatettiin mallikkaasti rajoituksia

0

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoi ravintoloja poikkeusoloista johtuvien rajoitusten noudattamisessa 4.4.–31.5.2020. Valvonnan perusteella ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet rajoituksia mallikkaasti, kertoo poliisi.

Lähes kaksi kuukautta kestäneen jakson aikana poliisi teki Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ravitsemisliikkeisiin yhteensä noin 1 500 tarkastusta. Lisäksi poliisi on valvonut ravintoloita normaalin päivittäistoimintansa ohella.

Poliisi kirjasi valvonnan aikana kaksi rikosilmoitusta luvattomasta anniskelusta, toinen Turussa ja toinen Porissa. Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii tapauksia, ja molempien osalta esitutkinta on kesken.

Rikosilmoitusten ohella poliisi joutui huomauttamaan pariakymmentä ravintolaa muun muassa avoinna olevista terasseista ja ravintolassa sisällä syövistä asiakkaista.

RAVINTOLOIHIN kohdistuvat rajoitukset muuttuvat maanantaina. Poliisi jatkaa valvontaa uusien rajoitusten perusteella yhteistyössä aluehallintoviraston (AVI) kanssa.

Ravintolat, baarit ja kahvilat avaavat ovensa jälleen maanantaina 1.6. Osa ravintoloista on pitää ovensa kuitenkin kannattavuussyistä edelleen kiinni, sillä asiakkaita saa ottaa sisään puolet normaalista. Jokaiselle on löydyttävä myös istumapaikka ja turvavälejä on noudatettava.

Alkoholia voi tarjoilla kello 9–22. Ovet on suljettava viimeistään kello 23. Lisäksi noutopöytien käyttö on kielletty.

Terasseilla asiakasmääriä ei rajoiteta.