Ypäjä ja Humppila loistivat yrittäjäbarometrissa, Loimaa ei pärjännyt

0

VARSINAIS-SUOMI pärjäsi hyvin yli 10 000 vastausta keränneessä valtakunnallisessa Yrittäjien Kuntabarometrissa. Maakunnan kuntien yritysmyönteisyyden keskiarvo on 3,07 (asteikolla 1–5). Tämä on selvästi maan keskiarvon (2,97) yläpuolella.
– Olemme isojen maakuntien joukossa selkeästi yrittäjäystävällisin. Olemme kouluttaneet muutaman vuoden ajan luottamushenkilöitämme kuntavaikuttamiseen Vaikuttajavalmennuksessamme sekä valmentaneet kuntien viranhaltijoita. Rohkenen todeta, että tämä näkyy tuloksissa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.
Maakunnan yrittäjäystävällisin ja samalla valtakunnallinen ykkönen keskisuurtien kuntien kategoriassa oli Lieto (arvosana 4,18). Maakunnan toiseksi sijoittui Marttila (4,09).
Loimaa sijoittui varsinaissuomalaisten kuntien joukossa neljänneksi viimeiseksi ja sai elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanaksi 2,56 (Varsinais-Suomen keskiarvo 3,07). Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydestä Loimaa sai 2,27 (voittaja Marttila 4,24). Loimaan hankintapolitiikka sai 2,25 (Marttila 4,05), yrityspalvelut 2,70 (Marttila 4,35), elinkeinopolitiikan asema 2,30 (Lieto 4,25), infrastruktuuri 2,79 (Lieto 4,24) sekä koulutus ja osaaminen 2,53 (Lieto 3,93).
Hämeen ykköseksi elinkeinopolitiikassa rankattiin Ypäjä, joka sai elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanaksi 3,27. Seuraavaksi sijoittui Humppila (3,09).
– Ypäjän menestyksen salaisuus julkisissa hankinnoissa on ollut mutkattomat välit paikallisiin yrittäjiin ja yrittäjäyhdistykseen. Hankinnoissa ja niistä tiedottamisessa noudatetaan lainsäädäntöä. Kunta pitää lisäksi huolen, että paikallisilla yrittäjillä on varmasti tieto lähestyvistä hankinnoista. Esimerkiksi teknisten palveluiden hankinnoissa hankkeet ovat onnistuneet paikallisten yrittäjien kanssa erinomaisesti. Tämä on osaltaan luonut myönteistä kuvaa, Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula sanoo Hämeen Yrittäjien tiedotteessa.