Annika Saarikko mukaan keskustan puheenjohtajakisaan

0
Loimaan seudulla saattaa olla pian todella kovan luokan poliittinen vaikuttaja. Oripääläinen kansanedustaja Annika Saarikko lähtee keskustan puheenjohtajakisaan.

ORIPÄÄ Kansanedustaja Annika Saarikko, 36, (kesk.) kertoo lähtevänsä keskustan puheenjohtajakisaan syyskuun puoluekokouksessa. Saarikko tiedotti asiasta torstaiaamupäivällä. Hän haastaa istuvan puheenjohtaja Katri Kulmunin.

– Tarvitaan sisäinen palo ja tarvitaan näkemys suunnasta, ei vain puolueelle, vaan myös Suomelle. Tuota paloa, sitä en voinut sivuuttaa, hän lausui juhlallisesti tiedostustilaisuutensa alussa.

Saarikko muutti kirjansa Turusta synnyinkuntaansa Oripäähän aikaisemmin keväällä ja on ilmoittanut myös olevansa käytettävissä ensi kevään kuntavaaleissa. (LL 7.7.) Saarikko on kolmannen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomesta.

– Olen ehdolla keskustan puheenjohtajaksi, koska uskon tähän puolueeseen ihan älyttömän paljon. Uskon keskustalaisiin ihmisiin, arvoihin ja tämän puolueen periaatteisiin. Ja koska mä uskon meihin, haluan silloin myös tehdä.

Saarikko kertoo, että päätös ei ollut helppo. Hän oli jo viime vuoden eduskuntavaalien jälkeen päättänyt, ettei tavoittelisi asemaa puheenjohtajana.

Osittain mielen sai muuttumaan keskustan matala kannatus. Saarikko kertoo vastaanottaneensa lukuisia yhteydenottoja, joissa ollaan kannettu syvää huolta puolueen pärjäämisestä.

– Keskustaväki ansaitsee vaihdoehdon. Se on myös elävän demokratian merkki.

– On kysymys siitä, onko keskusta suomalaisille uskottava vaihtoehto. Halaun tarjoata oman johtajuuteni ja persoonani keskustaväen arvioitavaksi. En halua olla ihminen, joka jää nurkkapöytään jupisemaan.

Saarikko palaa noin viikon päästä tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään vuoden kestäneeltä perhevapaaltaan. Tässä asemassa hän haluaisi myös jatkaa, jos hänet valitaan keskustan puheenjohtajaksi.