Kieltääkö testamentti Kalikan myymisen?

0
Loimaan Kalikka sijaitsee Yläneellä, Pyhäjärven rannalla. Tontti on iso, lähes neljä hehtaaria.

LOIMAA Epävirallisissa tori- ja marketparlamenteissa kiertäneen huhun mukaan kaupunki ei saisi myydä Kalikan virkistysaluetta, koska myyminen on kielletty testamentissa.

Loimaan Lehti tilasi virallisia asiakirjoja säilyttävästä Kansallisarkistosta dokumentit, jotka koskevat Kalikan kiinteistöä Loimaan omistuksen osalta. Dokumenteista ei löydy vahvistusta testamenttihuhulle.

Arkiston lähettämistä dokumenteista selviää, että Loimaan kunta hankki Kalikan alueen omistukseensa ostamalla kaksi erillistä tilaa kahdelta yksityishenkilöltä vuonna 1962. Kauppakirjojen ja lainhuutotodistusten mukaan tilojen kauppahinnat olivat 3 200 000 ja 300 000 markkaa. Kunnanvaltuusto hyväksyi tilojen ostamisen yksimielisesti.

Jos kiinteistöllä olisi jokin testamenttirasite, se todennäköisesti löytyisi Kansallisarkistosta.

LL lähetti tiedonhakupyynnön myös Maanmittauslaitokseen, mutta sen rekisteristä ei löytynyt tietoja Kalikan kiinteistöstä.

Kaupunki asetti Kalikan myyntiin kesä-heinäkuun vaihteessa (LL 2.7.). Tarjousten jättöaika päättyy elokuun lopussa, minkä jälkeen Kalikan myynti menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.