Loimaalaisille maistuvat mango-meloni ja vadelma-lakritsi

0
Myyjä ei marja- ja jäätelökioskissa ehdi näin heinäkuussa tylsistyä. Mira Raitalahti naputteli asiakkaan ostosta kassakoneeseen.

LOIMAA Järvenkylän marja- ja jäätelökioskilla Prisman edessä pitää kiirettä, vaikka kello on vasta kymmenen. Marjasesonki on kuumimmillaan, ja jäätelökin tekee hyvin kauppansa näin heinäkuussa.

Myyjä Mira Raitalahti pyörittää rommirusinapallot Kylli ja Esa Kalsille.

– Rommirusina on tosi hyvä. Mutta kokeilemme kyllä ennakkoluulottomasti muitakin, Kylli Kalsi sanoo ja osoittaa jäätelövalikoimasta suosikkejaan. Hän arvelee, että vanilja-sitruuna on raikas ja kesäinen.

RAITALAHTI sanoo, että moni kokeilee vanilja-sitruunaa, joka on kesän uutuus. Makuja menee kuitenkin melko tasaisesti.

– Nougatia meillä ei ole. Sitä kysellään, Raitalahti kertoo.

Tämän kesän ongelmana on, että monet maut ovat tukusta loppu. Torin kioskissa jäätelöä ensimmäistä kesää myyvä Emilia Tapio kertoo, että pistaasijäätelöä oli valikoimassa aiemmin, ja siitä asiakkaat pitivät, mutta nyt sitä ei enää saa.

– Myös pehmistä haluaa moni. Mutta konetta ei ole mahdollista ottaa tähän kioskiin, koska pitäisi olla juokseva vesi puhdistamista varten, hän kertoo.

Torin kioskilla suosituimmat jäätelömaut ovat Tapion arvion mukaan mango-meloni ja vadelma-lakritsi.

JÄRVENKYLÄN kioskille pistäytyneet Kylli ja Esa Kalsi tulivat Oripäästä käymään Prismassa.

– Jäätelökioskille pysähtyminen on kyllä enemmän sääntö kuin poikkeus, Kylli Kalsi naurahtaa.

Sekä Raitalahti että Tapio sanovat, että ihmiset ovat jäätelölle poiketessaan enimmäkseen hyväntuulisia.

– Ei kai jäätelökioskille pahantuulisina tulla. Mitä sitä päivää kiukutteluun haaskaamaan, Kylli Kalsi sanoo. Tapio kertoo, että asiakkaiden hyvä tuuli helposti tarttuu.

Emilia Tapion omia lempimakuja ovat minttu-suklaa ja salmiakki. Mira Raitalahti tekee itselleen mieluiten kahden pallon annoksen, johon tulee mango-melonia ja päärynää. Annoksen hän kruunaa vielä värikkäillä strösseleillä.

– Ihanan raikas yhdistelmä, hän suosittelee.