Loimaalla lähes tuhat työtöntä työnhakijaa

0
Kuvaaja: Marttiina Sairanen

LOIMAAN SEUTU Loimaan kaupungin työttömien työnhakijoiden määrä on noussut jälleen toukokuusta, kesäkuun työllisyyskatsaus kertoo.

Loimaalla oli kesäkuussa työttömiä työnhakijoita 974. Heistä lomautettuja oli 264 henkilöä. Loimaan työttömyysaste oli 14,3 prosenttia, mikä oli maakunnan kolmanneksi korkein.

Kun verrataan kesäkuun työttömyyslukuja helmi–maaliskuun tilanteeseen, työttömien määrä on noussut kevään ja kesän aikana jatkuvasti. Helmikuusta työttömien määrä on noussut noin 400 henkilöllä.

Suurin harppaus työttömyydessä tapahtui huhtikuun aikana. Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta työttömien määrä pysytteli reilussa 550 henkilössä ja maaliskuussa luku nousi yli 600 henkilöön.

Huhtikuussa hypättiin jo 927 työttömään työnhakijaan. Heistä 325 oli lomautettuna.

Oripäässä työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 55. Työllisyys on hieman kohentunut, sillä vielä toukokuussa työttömänä oli 61 henkilöä. Lomautettujen määrä työttömistä on seitsemän henkilöä, ja kunnan työttömyysaste 9,5.

Loimaalla ja Oripäässä työttömänä on lähes yhtä paljon sekä miehiä että naisia. Eniten työttömyyttä oli yli 50-vuotiaiden ikäryhmässä. Lisäksi nuorisotyöttömyys on kasvanut.

Työttömyys oli koronakriisin myötä voimakkaassa kasvussa koko Varsinais-Suomessa. Työttömyys on maakunnassa pitkälti noussut lomautettujen määrän kasvuna, joka taittui touko- ja kesäkuussa.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa, mutta nyt se poikkeuksellisesti väheni 600 henkilöllä lomautettujen määrän laskun myötä.

Lomautettujen määrä Varsinais-Suomessa laski 3 000 henkilöllä kesäkuun aikana. Samaan aikaan työttömien määrä kasvoi 2 300 henkilöllä. Sama trendi näkyy Loimaalla: lomautettujen määrä väheni toukokuusta, mutta työttömyys kasvoi.