Maritzan Voice of Finland -taival jatkuu livenä syyskuussa

0
Maritza Palmroth odottaa jo pienellä jännityksellä syksyn livelähetyksiä, jotka ovat nuorelle laulajalle aivan uusi kokemus.

LOIMAA – Olen monta kertaa ajatellut, että alkaisivatpa lähetykset jo, en jaksa odottaa, Maritza Palmroth kuvailee fiiliksiään.

Palmroth osallistuu The Voice of Finlandin yhdeksännelle tuotantokaudelle, jonka jatko jouduttiin siirtämään keväältä syksyyn epidemiatilanteen vuoksi. Ohjelma jatkuu syyskuussa, kun kilpailijat kiipeävät lavalle livelähetysten merkeissä. Palmroth kisaa laulaja Anna Puun tiimissä.

– Kun tieto muutoksista tuli, juttelimme valmentajien kanssa, miltä tuntuu, kun lähetykset siirtyvät syksyyn. Anna on loistava valmentaja, sillä hän pitää huolen siitä, että kaikilla on hyvä olla. Nyt tauon aikana meillä on ollut kaksi videokeskustelua valmentajan kanssa. Lisäksi on tietenkin mietiskelty ja harjoiteltu biisejä etänä.

Takana ovat kolme aikaisempaa vaihetta: ääni ratkaisee, kaksintaistelu ja knockout. Näiden vaiheiden jaksot olivat ennakkoon nauhoitetut toisin kuin syyskuussa nähtävät livelähetykset. 

– En ole ikinä ennen esiintynyt livenä televisiossa eli tietenkin se jännittää. On varmasti paljon enemmän hälinää ja järjestelyä kuin aikaisemmissa jaksoissa.

Jännitys ei kuitenkaan ole pelkästään paha asia, vaan Palmroth kokee sen auttavan häntä esiintymään parhaan taitonsa mukaan. Hän nauttii yleisölle laulamisesta ja esiintymisestä ja tunnustaa jopa hieman ikävöivänsä tuota tunnetta.

– Jännittäminen kuuluu rutiineihini, kuten biisien kertailu ja valmistautuminen. Se hetki, kun jännitys nousee korkeimmilleen ennen esiintymistä… Ei sitä osaa kuvailla. Parasta on, kun ylittää itsensä jännityksestä huolimatta.

Musiikkiohjelman lähetysten väliin tullut tauko ei ole juuri Palmrothia haitannut, vaan hän on käyttänyt ajan muun muassa harjoitteluun ja esiintymisrutiinin ylläpitämiseen tekemällä pieniä keikkoja.

– Lauleskelen kotona ja kuvaan lauluvideoita. Ääni ei pääse ruostumaan, koska olen koko ajan äänessä!

The Voice of Finland ja yhdeksännen kauden jatkuminen herättää Palmrothin mukaan ihmisissä uteliaisuutta. Paikalliset ovat kiinnostuneita seuraamaan loimaalaisnuoren jatkoa kisassa.

– Ihmiset kyselevät paljon, milloin tulee uusia jaksoja ja milloin kausi taas jatkuu. Neljä joukkuetta on jaettu niin, että livelähetyksiä on kaksi. Itse esiinnyn niistä toisessa, joka tulee televisiosta 11.9. eli silloin kannattaa äänestää!

Mikäli Palmrothin menestys kisassa jatkuu, seuraavat livelähetyksiä vielä semifinaalit sekä itse finaali. 

– Näen tämän itselleni ovena johonkin suurempaan. Olisi hienoa päästä finaaliin, mutta sen näkee sitten. Totta kai odotan, että kaikki menisi ihan nappiin!