Moottorikahvila aloitti toimintansa Wanhassa Kanalassa

0
Rami Wahlström saapui Dodge Cornetillaan Eurajoelta tutustumaan moottorikahvilaan

LOIMAA Wanhan Kanalan moottorikahvila aloitti torstaina toimintansa, joka jatkuu elokuun lopulle joka torstai. Sateisesta säästä huolimatta joukko moottoripyöräilijöitä ja harrasteautoilijoita poikkesi kahvittelemaan ja tutustumaan muiden samanmielisten menopeleihin. Idea syntyi Jaana Pirttisalo-Mäkelän katsellessa kesäistä liikennettä Wanhan Kanalan viereisellä mutkittelevalla maantiellä.

– En itse aja moottoripyörää, mutta olen aina ihaillut moottoripyöriä ja erilaisia autoja. Kesällä tästä ohi ajaa paljon monenlaisia moottoripyöriä ja harrasteautoilijoita, joten ajattelin heidän voivan tulla mielellään kahvittelemaan tänne. Meillä on tarjolla myös isommat tilat, jos porukkaa saapuu enemmän. Olemme myös miettineet musiikkia ja mahdollisesti ohjelmaa. Otamme mielellämme toiveita vastaan, Pirttisalo-Mäkelä sanoi.

Moottorikahvilaan Eurajoelta tutustumaan ajellut Rami Wahlström kertoi nähneensä ilmoituksen tapahtumasta Facebookissa ja lähteneensä sen perusteella ajelemaan kohti Loimaata ja Wanhaa Kanalaa.

– Ajelen usein esimerkiksi täällä Varsinais-Suomessa tai sitten Satakunnassa. Olen harrastanut autoja 12-vuotiaasta asti, ja erilaiset ajoneuvot kiinnostavat minua. Olen harrastanut näiden amerikkalaisten autojen lisäksi eurooppalaisia merkkejä ja myös kuorma-autoja sekä vanhoja traktoreita. Tapahtumiin lähden katsomaan millaisia ajoneuvoja siellä on liikkeellä,  Wahlström kertoi.

Loimaalainen Kalle Knuutila kertoi harrastaneensa autoja jo 30 vuotta ja käyneensä monissa tapahtumissa.

– Ajelen mielelläni erilaisissa paikoissa kaupungeista kauniisiin maisemareitteihin. Mutkittelevat tiet ovat mukavia. Osana tätä harrastusta on myös sosiaalisuus, ja ihmiset tapaavat mielellään muita harrastajia, Knuutila sanoi.

Museoajoneuvoihin lukeutuvalla vuodelta 1962 peräisin olevalla Matchless-moottoripyörällä liikenteessä ollut Kai Hirvelä kertoi ajavansa vanhalla moottoripyörällä yleensä vain Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

– En viitsi kovin kauaksi tällä lähteä, kun se on sen verran vanha ajoneuvo. Aloitin moottoripyöräilyn 60-vuotiaana. Tänne ajelin mökiltämme tästä läheltä, mutta olen kotoisin Tampereelta, Hirvelä kertoi.

Metsämaalaiset Aune ja Pekka Rinne kertoivat ajelevansa nykyaikaisella moottoripyörällään ristiin rastiin Suomea ja ulkomaillakin.

– Meitä ei pieni sade haittaa, koska hyvät vaatteet antavat suojan, Aune Rinne hymyili.