Pilvinen ja tuulinen sää on koetellut taitolentäjiä Oripäässä

0
Oripään taivaalla taiteiltiin keskiviikkona, torstaina sää esti lentämisen.Taitolennon SM-kisat päättyvät sunnuntaina.

ORIPÄÄ Joka vuosi järjestettävät taitolennon SM-kilpailut ovat parhaillaan käynnissä Oripään lentokentän maisemissa. Tiistaina alkaneisiin kisoihin on saapunut noin 25 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Kilpailussa lennetään rajatussa ilmatilassa kahdella eri konetyypillä: moottorilentokoneella ja purjelentokoneella.

– Meillä on kolme kilpailijaluokkaa: aloittelijat, sitten sellainen siirtymäluokka ja ylin sarja. Kaikkia luokkia lennetään molemmilla konetyypeillä, kilpailussa tuomarina toimiva Hanna Räihä kertoo.

Tuomari kehuu Oripään kilpailuille tarjoamia puitteita. Hän on ollut kisoissa tuomarina vuodesta 2011 asti, ja Oripäässä kilpailut on pidetty usein. Oripään hyviksi puoliksi Räihä mainitsee muun muassa sen, että koneet saadaan halliin suojaan. Lisäksi paikalle on helppo löytää ja tulla.

– Olemme myös suosineet paikallista. Olemme muun muassa vuokranneet Lionsien omistaman niin kutsutun viipaletalon käyttöömme, ja lentäjien majoituksen järjestää paikallinen taho. Muonituksenkin hoitaa oripääläinen yritys..

Räihä iloitsee, että paikalle on eksynyt mukavasti katsojia, vaikka tapahtumaa ei ole erityisemmin mainostettu missään. Tuomari kokeekin, että oripääläiset ovat hyvin ilmailumyönteisiä.

Räihä kertoo, että Oripäässä oli tarkoitus järjestää tänä vuonna Pohjoismaiden taitolentokisat, mutta ne peruuntuivat sattuneesta syystä. Kisat järjestetään neljän vuoden välein, ja niitä on pidetty muuallakin Suomessa.

Sää on tuonut tämän vuoden kisoihin omat hankaluutensa.

– Tuuli on ollut kova ja pilvet matalalla. Jos kone peittyy pilviin, ei voida kilpailla. Olemme joutuneet aina hetkittäin odottamaan, että sää paranee. Yritys on kova!

Taitolennon SM-kilpailut päättyvät sunnuntaina. Tapahtuman järjestävät Suomen Ilmailuliitto ja Urheilutaitolentäjät ry.