Väinämöisenkadun korjaus alkaa ensi viikolla

0
Väinämöisenkadun korjaus aloitetaan LSP-talon kohdalta.

LOIMAA Väinämöisenkadun katurakenteen perusparannus alkaa ensi viikon alussa Käsityöläiskadun ja Koulukujan välisellä osuudella. Työmaa-alue aidataan niin, että korjauksen kohteena oleva osuus suljetaan kevyttä liikennettä lukuun ottamatta yleiseltä liikenteeltä maanantaiaamusta lähtien. Kevyen liikenteen kulkuyhteys säilyy aidattuna.

Työ vaikuttaa keskustan liikenteen sujuvuuteen, ja työmaan lähellä sijaitseviin risteyksiin asetetaan ajoneuvoilla ajon ja kääntymisen kieltäviä väliaikaisia liikennemerkkejä. Välttämätön tonteille ajo vaikkapa kerrostalojen pihoille on kuitenkin sallittua.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen korjataan Koulukujan ja Kauppalankadun välinen osuus. Urakan viimeisenä osuutena remontoidaan Kauppalankadun ja Heimolinnankadun välinen katualue. Korjattavaa katualuetta ei näillä näkymin asfaltoida vaiheittain, vaan viimeisen silauksen antava päällyste vedetään koko korjattavalle alueelle yhtenäisenä työnä.

Loimaan kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen arvioi, että korjauksen ensimmäinen vaihe kestää joitakin viikkoja. Hänen mukaansa tarkkaa aikaa on vaikea määritellä muun muassa sen vuoksi, että kadun alla on runsaasti kaapeleita. Koko urakan on määrä valmistua tulevan syksyn aikana.

Katurakenteen korjauksen lisäksi urakkaan kuuluu hulevesiviemäröinnin ja vesihuollon uusimistöitä.

Katuremontin tekee paimiolainen Maanrakennusliike Isomäki Oy, jonka tarjous oli edullisin (LL 28.5.). Urakan arvonlisäveroton kokonaishinta on 586 000 euroa, josta Loimaan kaupungin osuus on 488 000 euroa ja Loimaan Veden 98 000 euroa.

Isomäki Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Isomäki toteaa, että urakka on keskeisen sijaintinsa ja kadun uumenissa sijaitsevan kunnallistekniikan vuoksi erityistä huolellisuutta vaativa työmaa. Hänen mukaansa remontti ulottuu syvimmillään 3,5 metriin.

LSP-Talon etupihalle ei pääse ajamaan Väinämöisenkadun remontin ensimmäisen vaiheen aikana. Kiinteistön yrityksissä asioivia pyydetään pysäköimään autonsa ensisijaisesti Käsityöläiskadun varteen. Takapihan parkkialue on varattu talossa toimivien yritysten oman väen käyttöön.

LSP-Talossa sijaitsevat muun muassa Loimaan Lehden, JMJpingin, ICT-asennuksen, Hierontasportin ja Loimaan Aluetaksin toimitilat.