Pyhäjärven rannalla sijaitsevan Kalikan tontti on lähes neljä hehtaaria. Kuva: Lari Kiviranta.

LOIMAAN Kalikan myymistä vastustava adressi oli kerännyt tiistaipäivään mennessä 288 allekirjoitusta.

Loimaan kaupunki on asettanut omistamansa leiri- ja virkistysalue Kalikan myyntiin. Tarjousten jättöaika on elokuun loppuun saakka, ja sen jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi (LL 2.7.).

Kalikan myymistä vastustava adressi on ladattu internetiin adressit.com -sivustolle, jonka tilastojen mukaan allekirjoittajista ainakin 226 on paikannettavissa Loimaalle.

Allekirjoittajien kommenteista ilmenee Kalikan virkistysarvojen ohella muun muassa Kalikan harvinaisuus kaupungin muiden omistusten joukossa, ja ettei Kalikan tapaista kiinteistöä saa enää ostamalla takaisin. Lisäksi Kalikan myynnistä alustavasti arvioitu 200 000 euron myyntitulo nähdään pienenä summana kiinteistön arvoon nähden. Kiinteistön myynnin ei uskota pelastavan kaupungin talouttakaan.

Loimaan Kalikka sijaitsee Yläneellä Pyhäjärven rannalla. Kalikassa järjestetään muun muassa yleisiä virkistysvuoroja sekä varaus- ja leiritoimintaa.