Loimaa nousi Suomen Eurojackpot-pääkaupungiksi

0
Veikkaus-pisteellä lauantaina työskennelleet Tuija Varjus ja Satu Koivisto sanoivat ihmisten kovasti arvuutelleen, kuka mahtaa olla uunituore miljonääri. Myös myyjät olivat pohtineet keskenään, kuka miljoonakupongin oli myynyt.

LOIMAALLA tehtiin perjantai-iltana historiaa, kun kaupunkiin pamahti jo toistamiseen Eurojackpotin päävoitto. Voittosumma on suuruudeltaan 34,9 miljoonaa, ja se on pelattu K-Citymarketissa ilman veikkauskorttia. Ensimmäinen voitto kaupunkiin saatiin vuoden 2018 helmikuussa, mikä oli puolestaan 90 miljoonaa euroa. Pelipaikkana oli tuolloin Prisma, ja voitto jakaantui silloin viiden osuuden porukalle.

– Jättimäiset onnittelut Loimaalle. Kaupunki tuntuu nousseen Suomen todelliseksi Eurojackpot-pääkaupungiksi ja -keskittymäksi, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa hehkuttaa.

Loimaan kehittämisjohtaja Matti Tunkkari pitääkin tuplavoittoa kaupungin imagon kannalta huikeana juttuna.

– Onhan sillä merkitystä, että Loimaa on päässyt näin positiivisella asialla julkisuuteen uudelleen. Ensimmäisen voiton jälkeen nimesin Loimaan Euroopan onnekkaimmaksi pikkukaupungiksi, mutta tämän jälkeen sitä voi kutsua Euroopan tuplaonnekkaimmaksi pikkukaupungiksi, hän iloitsi.

Citymarketin kauppias Jyrki Koenkytö sanoi saaneensa tiedon jättipotista lauantaiaamuna vähän ennen yhdeksää. Voittokahveja hän ei koronatilanteen vuoksi kuitenkaan uskalla ainakaan vielä luvata, eikä kauppiaalle ollut kantautunut myöskään tietoa mahdollisesta voittajasta.

– Olen tietenkin onnellinen hänen puolestaan, hän onnitteli tulevaa miljonääriä.

Koenkytö sanoo loimaalaisten olevan ahkeria pelaajia, ja siksi voittojakin ropsahtelee tasaiseen tahtiin. Hän arvelee myös, että pääpotti saattaa ainakin hetkellisesti lisätä peli-intoa kaupungissa, vaikkei itse meinannutkaan korottaa panoksiaan.

– Se on se yksi ja sama rivi, joka on aina kymmenen viikkoa voimassa, hän nauroi.

Loimaalaisia voittouutinen näytti kiinnostavan, sillä Citymarketin Veikkaus-pisteellä kävi melkoinen kuhina, kun monet halusivat osansa tunnelmasta.

– Mediaa on käynyt tosi paljon, ja pelaajiakin on ollut jonkin verran enemmän, kertoivat töissä olleet Tuija Varjus ja Satu Koivisto .

Niin myyjien kuin asiakkaiden keskuudessa oli aamun aikana käyty kovaa arvailua, kuka voittokupongin on mahtanut myydä ja kuka onkaan onnekas Eurojackpot-miljonääri.

Lottokuponkiaan jättämään tullut Pirkko Keto jaksoi uskoa myös omiin mahdollisuuksiinsa:

– Ei kahta ilman kolmatta, hän uhkui itseluottamusta.

Omat jännittävät hetket oli lauantaiaamuna eletty myös Erika ja Kimmo Tikakosken kodissa, kun voittouutinen oli kantautunut heidän korviinsa.

– Siinä oli aika suuri mahdollisuus, että olisimme olleet voittajia, koska pelaamme aina Citymarketissa emmekä käytä Veikkaus-korttia, Erika Tikakoski kertasi.

Kimmon mukaan kupongin tarkistaminen olikin erityisen hauskaa sinä aamuna.

– Viisi minuuttia siinä pääsi haaveilemaan, hän virnisti ohi suun menneille miljoonille.

Jos päävoitto olisi osunut kohdalle, Tikakosket olisivat ensin maksaneet velat pois, vaihtaneet sitten auton ja jakaneet rahaa perheelle.

– Tästä summasta antaisin jo hyväntekeväisyyteenkin, Erika vielä painotti.

Loimaalla keilakisoissa olleet euralaiset Minna ja Mika Junnila olivat myös kuulleet voittouutiset.

– Huikeaa, että se tuli Suomeen ja näinkin lähelle. Onhan tämä melkoinen sattuma, että pääpotti on osunut jo kahdesti tänne, he hehkuttivat onnellisina.

Mika Junnila toivoi, että voittaja osaa sijoittaa rahat järkevästi.

– Toivottavasti rahat jäävät tänne lähiseudulle, hän myös esitti.

Junnilat eivät aikoneet lähelle osuneesta voitosta huolimatta tulevaisuudessa lotota sen enempää.

– Se olisi jo melkoinen tuuri, jos voitto osuisi vielä kerran, he epäilivät mahdollisuuksiaan.

FAKTA

Loimaan Eurojackpot-voitto

Voittosumma on 34,9 miljoonaa euroa, ja se on 10. suurin Suomessa voitettu Eurojackpot-päävoitto.

Voittokuponki pelattiin K-Citymarketissa.

Voittaja ei ollut käyttänyt pelatessaan Veikkaus-korttia, joten voitto lunastetaan Veikkauksen pääkonttorilta Helsingistä.

Voitto on lunastettava vuoden sisällä.

Päävoitto tuli nyt toisen kerran Loimaalle. Helmikuussa 2018 voittokuponki ostettiin Prismasta, ja summa oli tuolloin 90 miljoonaa euroa.