Oripään kunnanviraston kohtalosta päätetään tänä syksynä

0
Kunnanvirastoa saatetaan purkaa entisen sosiaalitoimen seinään asti, jos purkamisesta syntyy aikanaan päätös.

ORIPÄÄN kunnanhallitus sai maanantaina eteensä alustavia laskelmia kunnanviraston remontista, sen osittaisesta purkamisesta ja uuden kunnanviraston rakentamisesta.

Viraston remontin arvioidaan maksavan 290 000–320 000 euroa, kunnanviraston osittaisen purkamisen noin 120 000 euroa ja uuden virastorakennuksen rakentamisen arviolta 250 000 euroa.

Uuden kunnanviraston hinta-arvio ei sisällä työskentelytilojen rakenteita, kuten väliseiniä, sosiaalitiloja ja muita työskentelyä tukevia rakenteita eli käytännössä arvio käsittää toimintavalmiin tyhjän tilan, jota voidaan muokata tiloiltaan tarpeen mukaan.

Päätöksiä kunnanviraston kohtalosta ei ole toistaiseksi. Kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoo, että kunnanvirastosta on tarkoitus päättää kuluvan syksyn aikana, jotta investointeja pystyttäisiin kohdentamaan ja jakamaan budjetissa tuleville vuosille.

Hän huomauttaa, ettei investointeja voida toteuttaa kertarysäyksellä yhtenä vuonna, sillä kokonaisuuteen on huomioitava myös muut kunnan investoinnit.

HENKILÖKOHTAISENA mielipiteenään Tolppanen harkitsisi kunnanviraston sisäilmaongelmaisen osan purkamista ja uuden viraston rakentamista nykyisen jääkiekkokaukalon paikalle. Tässä vaihtoehdossa kunnanvirastoa purettaisiin entisen sosiaalitoimen seinään asti. Purkutuomion alle jäisivät niin nykyinen valtuustosali kuin esimerkiksi tiloissa sijaitseva luokkahuone.

Jääkiekkokaukalon paikalle hahmoteltu uusi kunnanvirasto olisi noin 288 neliön suuruinen avoin toimistorakennus ja monitoimitila. Tolppasen mukaan jääkiekkokaukalon paikka voitaisiin siirtää lähemmäksi koulua, nykyisen kunnanviraston valtuustosalisiiven paikkeille.

Tolppanen muistuttaa, että yhtenä vaihtoehtona on myös se, voitaisiinko kunnanvirastolle rakentaa tilat entisen Osuusliikkeen kiinteistön paikalle. Hänen mukaansa kolmantena vaihtoehtona on, että viraston tilat järjestettäisiin esimerkiksi jonkin muun kaupan yhteydessä.

Kunnanviraston henkilökunta on siirtynyt kuluneen kevään aikana muihin kiinteistöihin Oripään Osuuspankkiin ja uuteen liiketaloon. Väistötiloihin siirtymisen syynä ovat olleet kunnanvirastossa ilmenneet sisäilmaongelmat.