Sairaalan kuntoutusosastoja koskevat yt-neuvottelut alkavat

0

LOIMAAN kaupunki työnantajana käynnistää Tyksin Loimaan sairaalan kolmea kuntoutusosastoa koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka alkavat torstaina. Neuvotteluiden piirissä on 66 hoitohenkilökuntaan kuuluvaa kaupungin palkkalistoilla olevaa henkilöä, pois lukien lääkärit.
Kaupungin sote-johtaja Timo Hokkanen kertoo, ettei neuvotteluissa ole kyse henkilöstön irtisanomisista vaan toiminnallisista uudelleenjärjestelyistä, jotka voivat vaikuttaa työntekijöiden tuleviin työtehtäviin.
Hokkanen muistuttaa, että yt-neuvotteluiden taustalla on Loimaan, Pöytyän, Auran ja Pöytyän kansaterveystyön kuntayhtymän neuvotteluiden keskeytyminen yhteisestä alueellisesta vuodeosastosta, jota suunniteltiin sairaalaan. Tämän jälkeen Loimaan kaupunki palasi suunnitelmaan yhden kuntoutusosaston vähentämisestä sairaalasta (LL 15.8.).
Kyse on osaltaan kaupungintalouden sopeuttamisesta.
– Säästö tulee käytännössä henkilöstömenoista, vuokrista ja tarvikkeista. Nythän on jo yksi osasto ollut suljettuna, ja henkilöstöä ei ole tarvittu. Sotessa on muuten koko ajan avoimia työpaikkoja, Hokkanen kertoo.

TYÖNANTAJA halusi Hokkasen mukaan aloittaa yt-neuvottelut ennen kuin päätöstä osaston vähentämisestä on tehty, jotta henkilöstön uudelleensijoittelua voidaan katsoa jo nyt. Lisäksi neuvotteluissa katsotaan, mikä sairaalan kuntoutusosasto lakkautetaan.
Hokkanen kertoo, että muutoksia haetaan jo kaupungin ensi vuoden budjettiin eli työnantaja tavoittelee yhden osaston vähentämistä heti ensi vuoden alussa.
Hän muistuttaa, että nyt alkavat yt-neuvottelut eivät koske sairaalassa sairaanhoitopiirin henkilöstöä eikä toimintoja, kuten esimerkiksi päivystystä.