Tamperelaistrukkien kokoonpano siirtyi Lännen tehtaalle

0
Meclift-monitoimitrukkeja valmistetaan jatkossa Loimaalla Lännen tehtaalla.

LOIMAA Lännen MCE Oy hankki viime vuoden lopussa 40 prosentin omistusosuuden kurottavia trukkeja valmistavasta Mecalift Oy:stä. Yhtiön pääkonttori säilyy Tampereella, mutta koneiden kokoonpano siirtyi omistussuhteiden muutoksen myötä Loimaalle Lännen tehtaalle.

Mecliftin kokoonpano työllistää tällä hetkellä viittä työntekijää Lännen Tractorsin Loimaan tehtaalla. Toimipisteessä työskentelee noin sata henkeä.

– Mecliftissä on potentiaalia, ja olemme vasta ottamassa ensimmäisiä askelia. Jonain päivänä Mecliftin kokoonpanon työllistävyys voi olla kymmenen henkeä, Lännen MCE Oy:n toimitusjohtaja Timo Huttunen arvioi.

– Koko tuotanto, mikä täällä on tehty, on jo myyty, Mecalift Oy:n toimitusjohtaja Janne Kalliomäki iloitsee.

Mecaliftin Meclift-monitoimikuormaajia viedään pääasiassa ulkomaille. Lukumäärällisesti koneita on myyty eniten Brasiliaan. Loimaalaisvalmisteisten koneiden tulevat työmaat sijaitsevat muun muassa Puolassa ja Kiinassa.

Lännen Tractors Oy ja Mecalift hakevat yhteisestä kokoonpanolinjasta synergiaetuja. Kumppanuudesta odotetaan myös kaupallista hyötyä.

– Meidän tuotteemme kysyntä tasaa Lännen kysynnän heilahteluja. Tuotteissa on samanlaisia osia, ja jos otetaan esimerkiksi hytti, niin sehän voisi olla samanlainen Mecliftissä ja Lännen traktoreissa, mikä taas pudottaisi valmistushintaa, Kalliomäki visioi.

Yritysten toiminta-ajatus on samankaltainen: asiakkaille tarjotaan monikäyttöistä työkonetta.

Meclift on omimmillaan satamien ja raskaan teollisuuden logistiikkakäytössä. 18-tonninen, kompaktisti muotoiltu trukki mahtuu ketterästi työskentelemään esimerkiksi merikontissa.

Vuonna 1981 perustetun yhtiön uusiin omistajiin lukeutuvat Lännen MCE:n lisäksi Sign Systems Finland Oy 40 prosentin osuudella ja toimitusjohtaja Kalliomäen sijoitusyhtiö Credos Oy 20 prosentin osuudella.

Toimitusjohtaja Huttusen mukaan LMCE on rakentanut identiteettiään uudelleen myös muilla osa-alueilla kuin yrityskauppapuolella. Yhtiön tuotemerkit Lännen, Lundberg ja Watermaster ovat muun muassa yhdenmukaistaneet brändiulkoasunsa.

Yhtiössä on tehty myös mallistouudistuksia. Lännen Tractorsin tuoreeseen M-mallistoon kuuluu kolme työkonetta, 8600M, 8700M ja 8800M. Koneiden värimaailma on uudistunut brändiuudistuksen myötä, ja malleissa on viety aiemman K-malliston ominaisuuksia käyttäjäystävällisempään suuntaan. Uusien monitoimikoneiden päästöluokitus vastaa Stage V:tä.

Lännen M-malliston ensiesittely tapahtuu FinnMetko-messuilla syyskuussa.

LMCE suuntaa vuoden viimeisille kvartaaleille kaikin puolin luottavaisin mielin. Myynti vaatii työtä, mutta markkinoiden epävarmuuteen suhtaudutaan uutena normaalina.

– Uskon, että keväästä on opittu, Huttunen luonnehtii komponenttien toimitusvarmuutta ja syksyn näkymiä.