Yksi uusi koronatartunta Loimaalla

0
Koronavirusnäytteistä eristetään ensin perimäainesta, joka sitten monistetaan kuvan punaisessa laitteessa. Lopulta monistetun perimän avulla selviää, onko näyte positiivinen vai ei. Kuvassa Tyksin laite.

Loimaan seutu

Loimaalla on viikonloppuna havaittu uusi koronatartunta ja tapauksia on seudulla nyt kaikkiaan 24.

– Kyseessä on ulkomailta tullut tauti ja altistuneita on alle viisi, joista kaikki on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, yleislääketieteen erikoislääkäri Kirsi Jokinen Loimaan terveydenhuollosta kertoo.

Tapaus on ensimmäinen Loimaalla sitten huhtikuun lopun. Uusista loimaalaisista Covid19-tapauksista on monissa medioissa kerrottu kesänkin aikana, mutta ne ovat osoittautuneet tilastovirheiksi ( LL 3.8. ja 24.6.).

Koronatestausmäärät ovat niin Loimaalla kuin muuallakin maassa edelleen kasvaneet. Kun vielä juhannuksen jälkeen testiin lähetettiin Loimaalla alle kymmenen henkilöä päivässä, elokuun alussa määrä oli jo jopa 30 päivässä ( LL 13.8.) ja nousu on elokuun alusta vielä kasvanut.

Kouluun-, hoitoon- ja töihinpaluut lisäävät aina syksyisin hengitystieoireiden esiintyvyyttä.

Testeillä pyritään sulkemaan pois koronan mahdollisuus.

– Testejä tehdään kiihtyvässä määrin, Kirsi Jokinen vahvistaa ja kertoo, että yhteydenottoja hengitystieoireisilta tulee paljon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here