Kalikan myynti jää tällä erää toteutumatta

0
Yläneellä Pyhäjärven rannalla sijaitsevan Loimaan Kalikan tontti on iso, lähes neljä hehtaaria.

LOIMAAN kaupunki luopuu ainakin tässä vaiheessa suunnitelmistaan myydä Pyhäjärven rannalla sijaitseva leiri- ja virkistysalue Kalikka.

Kalikka oli myytävänä kiinteistönvälittäjällä heinäkuun alusta elokuun loppuun, ja kaupunki sai kohteesta ainoastaan yhden tarjouksen, joka oli 204 000 euroa (LL 3.9.).

Kaupunginhallitus kävi Kalikasta ohjaavaa keskustelua maanantai-iltana. Varsinaista päätöstä asiassa ei tehty, koska asia ei ollut listalla.

Hallituksen 1. varapuheenjohtajan Tiina Perhon (kok.) mukaan kokoomuksen ryhmän kanta on, ettei Kalikkaa lähdetä myymään tällä hinnalla.

– Toki ymmärrämme talouden realiteetit, mutta ei tällä hinnalla.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki (kesk.) puolestaan toteaa hallituksen keskustelun pohjalta, ettei Kalikasta saatu tarjous ollut toivotulla tasolla.

Kaupunginjohtaja Jari Rantala sanoo kaupunginhallituksen linjausten pohjalta, että ostotarjouksen tehneelle tullaan ilmoittamaan, ettei kaupantekoon ryhdytä tässä vaiheessa.

KALIKAN myyntiaikeet ovat olleet osa kaupungintalouden tasapainottamista. Kalikan myynnistä odotettiin alustavasti 200 000 euron myyntituloja (LL 2.7.).

Ek-Marjamäki sanoo kaupungin odottaneen Kalikasta isompia tarjouksia, vaikka saatu tarjous ylitti niukasti siitä alustavasti odotetun myyntitulon. Hänen mukaansa nyt täytyy pohtia sitä, mistä kyseinen 200 000 euron budjettivaikutus saadaan aikaan, jos Kalikan myynnistä luovutaan.

Ek-Marjamäki kertoo, että kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä Kalikkaa seuraavassa kokouksessaan 21. syyskuuta. Hän sanoo, että samalla on tarkoitus keskustella laajemmin Kalikan tulevaisuudesta.

Perhon mielestä yhtenä vaihtoehtona on kysymys siitä, lähdetäänkö Kalikkaa kehittämään ja markkinoimaan laajemmin tulevina vuosina.

Kalikan myyntisuunnitelmat ovat herättäneet kesän aikana vastustusta, ja Kalikan puolesta kerättiin adressia ja tehtiin kuntalaisaloite. Kalikan myyntiä on puolestaan perusteltu muun muassa sen vähäisellä käytöllä ja Melliläjärven läheisyydellä.