Pyhäjärven rannalla sijaitsevasta Kalikasta tuli vain yksi tarjous

0
Loimaan Kalikka sijaitsee Yläneellä, Pyhäjärven rannalla. Kalikan tontti on lähes neljä hehtaaria.

LOIMAA, PÖYTYÄ/YLÄNE Loimaan kaupunki sai yhden tarjouksen myynnissä olleesta leiri- ja virkistysalue Kalikasta.

Kaupunginjohtaja Jari Rantala kertoo, että tarjous on 204 000 euroa ja sen on tehnyt Erkki Toivonen.

Kalikka oli myytävänä kiinteistönvälittäjällä heinäkuun alusta, ja tarjousten jättöaika päättyi maanantaina. Pyhäjärven rannalla sijaitsevan Kalikan myyntisuunnitelmat ovat osa kaupungintalouden sopeuttamista.

Rantala kertoo, että kaupunginhallitus käy ensi maanantaina ohjaavaa keskustelua Kalikasta, mutta asia ei ole varsinaisesti listalla käsiteltävänä. Rantala ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan saatua tarjousta ja onko se riittävä.

Kaupunginjohtaja arvioi, että Kalikan myynti tulee hallituksen varsinaiseen käsittelyyn 21. syyskuuta. Kiinteän omaisuuden myymisestä Loimaalla päättää kaupunginvaltuusto, jonka seuraava kokous on puolestaan 5. lokakuuta.

– Valtuusto ei kuitenkaan käsittele asiaa, jos myyntiin ei päädytä tässä vaiheessa, Rantala muistuttaa.

Kalikan myyntiaikeet ovat herättäneet vastustusta, ja Kalikan puolesta on kerätty adressia ja tehty kuntalaisaloite. Rantala sanoo, että kuntalaisaloite tulee käsiteltäväksi kaupunginvaltuustoon, joka ottaa tarvittaessa kantaa esimerkiksi kansanäänestykseen Kalikasta.

Loimaan ja Pöytyän Kalikat sijaitsevat lähekkäin. Rantala kertoo, että Yläneellä sijaitsevaan Kalikkaan on tarvittaessa etuosto-oikeus Pöytyän kunnalla etuosto-oikeuslain mukaisesti, jos kaupunki päättää myydä oman Kalikkansa. Hänen mukaansa Pöytyän on tietoinen siitä, että Loimaan Kalikka on ollut myynnissä.

Pöytyän kunnan hallintojohtaja Paula Pekkola vastaa, ettei Pöytyän kunnalla ole tässä vaiheessa kommentoitavaa aiheeseen.