LL Arkisto

LOIMAAN K-Citymarketissa 34,9 miljoonan euron Eurojackpot-kupongin pelannut länsisuomalainen mies on ilmoittautunut Veikkaukselle. Miehen onnenrivi osui täydellisesti 28.8. arvotulla kierroksella.
– Hän oli meihin yhteydessä perjantaina. Mies ei tiennyt viikkoon, että on megapotin voittaja. Asia selvisi hänelle itselleenkin vasta joitakin tunteja sitten, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kertoi perjantaina iltapäivällä Veikkauksen tiedotteessa.
Mies oli pelannut kupongille vakiorivinsä ja jättänyt sen sisään Loimaan K-Citymarketiin, jossa säännöllisesti asioi.
– Lueskelin uutisia viikolla ja niissä kerrottiin voittopaikka ja se, että pelatessa ei ole käytetty Veikkaus-korttia. Sellainen pienenpieni toivonkipinä heräsi, että olisinkohan se minä. En kuitenkaan lähtenyt asiaa heti selvittämään vaan annoin ajan rauhassa kulua, mies kertoi Veikkaukselle.
– Uskomaton juttu, mutta ei tämä elämää mullista. Mennään niin kuin ennenkin, tosin nyt ei tarvitse kaikkia hintoja miettiä.

Perjantaina ilmoittautunut voittaja on puhunut miljoonavoitosta lähipiirinsä kanssa. Isommalle porukalle mies ei aio onnenpotkustaan huudella.
– Elämä voisi olla todella vaikeaa, jos tieto leviäisi. Kyllä siinä länsisuomalainen kateus nostaisi päätään, mies naurahtaa.
– Niitä taskurahan pyytäjiä voisi äkkiä olla jonossa tuossa oven takana, jos asiasta ihmisille kertoisi.
Rahat mies saa pankkitililleen 21.9., kun kolmen viikon karenssiaika arvontapäivästä on umpeutunut.
– Samalla autolla ajattelin ajella edelleen, kun tähänkin saakka. Se toimii, joten miksi vaihtaa? Jos siihen joskus ongelma tulee, niin käydään sitten hakemassa uusi.
– Matkustelukaan ei ole oikein minun juttuni. Minua ei tyhjänpäiväisyys ja turhamaisuus kiinnosta. Hyvä on täällä olla, en aio lähteä mihinkään maailmaa kiertämään.

Loimaan Eurojackpot-voitto kierroksella 35/2020 on 18. Suomeen tullut täysosuma pelin historiassa. Loimaalle osui 5+2-tulos myös vuonna 2018. Tuolloin potti oli 90 miljoonaa euroa. Voittolappu oli pelattu Citymarketin naapurissa Prismassa.
Yksittäisen henkilön voittamana potti on Suomen rahapelihistorian kautta aikain viidenneksi suurin. Edellä on neljä muuta Eurojackpot-voittoa. Espoossa voitettiin 61,2 miljoonaa vuonna 2014, Tampereella 46,5 miljoonaa vuonna 2017, Turussa 46,2 miljoonaa vuonna 2015 ja Savonlinnassa 41,6 miljoonaa vuonna 2017.
Porukkapeleillä on voitettu Suomessa maksimipotti 90 miljoonaa kaksi kertaa: vuonna 2018 Loimaalla ja vuonna 2019 Siilinjärvellä.